Akiratyje: paslaptingoji D. Rič

Kas ši keista moteris, vadinanti save Džei Rič (angl. „J-Rich“) ir kokie jos tikslai XM anomalijų zonose? Pirmą kartą ji pasirodė gegužės mėnesį Apreiškimo nakties renginio Navaro stovyklavietėje metu. Ji lankėsi visų komandų stovyklose ir bendravo su agentais. (Nuotraukoje D. Rič pozuoja su agento @Relique „Petchulhu įrenginiu“, kuris buvo paminėtas ir anksčiau publikuotame pokalbyje su Ada.)

D. Rič sakė atėjusi į Navaro stovyklavietę „paskui Oliverį Linton-Vulfą“, nes jis ją „sudominęs“, dėl ko visi nusprendė, kad ji taip pat kilusi iš Prime visatos, nors tiesioginių to įrodymų nėra. Kalbėdamasi su agentais ji rodė didelį susidomėjimą menu, kūryba, XM kaip menininkų įkvėpimo šaltiniu, taip pat dėvimąja elektronika ir išmaniosiomis tatuiruotėmis.

Agento @AtlazTheDragon, kuris priskiria save Pasipriešinimo naujajai bangai (angl. New Wave Resistance) ir TS-Morpheus projekte atliko agento Epsilon rolę, pasakojimas (vertimas, pirminis šaltinis – grupės „Operacija: Eseksas” pokalbių kambarys Telegram platformoje):

Kai kalbėjausi su Džei Rič, ji buvo labai susidomėjusi technologija, kuria paremti mūsų dėvimi Pasipriešinimo naujosios bangos priedai. Ji buvo taip susidomėjusi, kad prasitarė, jog tiesioginiu ryšiu iš savo visatos yra gavusi direktyvą ieškoti Vizionierių [archetipo] menininkų, tokių kaip aš. Kai paklausiau, kas jai davė tokią direktyvą, ji man parodė tatuiruotę ant savo peties, kurioje buvo tiesiog parašyta „direktyva: įslaptinta“. Tada ji paklausė, ar turiu savo kūrinių, kuriuos ji galėtų parvežti savo viršininkui, į ką aš jai daviau vieną iš Epsilon spaudinių.

Atsisveikindama Džei Rič agentams paliko įdomių užrašų ant renginio skrajučių ir autografų knygelėse: „sapnas greičiausiai yra tikrovė“, „buvo smagu skaityti [interpretuoti] ženklus su tavimi“, „ir toliau sek ženklais“ ir pan.

Cassandra Prime anomalijose San Diege ir Filadelfijoje D. Rič jau pasirodė kaip NIA bendradarbė. Ji prisistatė esanti Ados prižiūrėtoja (angl. handler), turinti saugoti Adą nuo „bet kokių išorinių poveikių“. Paaiškėjo, kad po Navaro įvykių D. Rič pajuto įkvėpimą ir suprogramavo Ados vartotojo sąsają, kuri dabar pristatoma NIA bazinėse stovyklose.

Prie Ados sąsajos su ja bendravę agentai atsiliepia apie ją kaip apie „pusiau kūrybingą [menininkę] pusiau programuotoją“. Iš pasakojimų, jos patirtis galėjo būti panaši į tai, kas nutiko Ričardui Loubui (dar žinomam kaip P. A. Chapeau) 1997 metais, kai jis sukūrė „tiesos ieškotojo“ programą, vėliau tapusią Ados dalimi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *