Triptikas

Paskelbtas Investigate Prime puslapyje 2018-11-05. Tiesioginė nuoroda: https://ingress.com/triptych/. Vertimas:

Triptikas

Tycho. Menininkas „vaiduoklis“. Aiškiaregys. Niekas nežino, kas jis ar ji yra, netgi neaišku, ar tai vienas žmogus. Žinoma tik tai, kad Tycho turi nepatogų gebėjimą pamatyti dalykus, kuriuos žmonės nori nuslėpti. Paslaptis. Įslaptintus dalykus. Ir kartais, įvykius, kurie dar neįvyko.

Šis žmogus buvo tikra rakštis NIA. Dėl manęs tai Tycho tampa tikru šeimos draugu… Deja, su juo nelengva.

Paslaptingos žinutės. Kodai. Paslėptos detalės. Esu tikras, kad Tycho bus mūsų šaltinis, bet teks įdėti ir pastangų…

Šį kartą matome tris plakatus, sujungtus į vieną. Tik kairysis atrodo išbaigtas, turi visus įprastinius elementus, randamus Tycho plakatuose. Greičiausiai jis yra skirtas Recursion Prime anomalijai, kaip kad plakatas su varpu buvo skirtas Cassandra Prime anomalijai. Greičiausiai, dvi užtamsintos dalys yra skirtos Darsana Prime ir Abbadon Prime anomalijoms, ir jų pilnas versijas pamatysime kai ateis tam skirtas laikas.

Ar Cassandra Prime plakatas dera į šį rinkinį? Deja, labiau ne, negu taip. Nors galbūt kai kurios grindinio linijos prasitęstų dešinėje, bet tik tiek. Ryškiausias bendrumas – visur vaizduojami XM laukų kontūrai. Tuo tarpu tris triptiko dalis jungia kalno vaizdas, bendras dangus, džiunglių lapų tekstūra. Kodėl iš Ozirio serijos anomalijų Kasandra tarsi iškrenta? Ką turi bendro likusios trys, ko nebuvo Kasandroje? Išskyrus tai, kad pastarosios vyksta jau su Ingress Prime skeneriu. Kalno viršūnė yra triptiko dalyje, atitinkančioje Darsaną. Ar tai reiškia, kad būtent tuo metu matysime veiksmo kulminaciją?

Pirmoji dalis – rekursija

  1. Antraštė. „Control the Cycle“ (kontroliuokite ciklą) – Recursion Prime anomalijų šūkis, jį galima rasti visuose Recursion Prime renginių aprašymuose. Žinoma, turimas omenyje Henko Džonsono rekursijos ciklas ir kuriai frakcijai pavyks jį labiau įtakoti. Reikia pastebėti, kaip smarkiai nuo 1218 visatos Interitus anomalijų pasikeitė požiūris. Tuo metu 1218 Henkas kalbėjo apie tai, kad jis nori nutraukti ciklą (angl. breaking the cycle), t.y. sustabdyti atminties praradimą. Tuo tarpu dabar akcentuojamas poveikis – yra dalykų, kurių neišvengsi, tačiau galima juos pasukti savo naudai. Apie tą patį mums sako ir užšifruotas tekstas.
  2. Užšifruotas tekstas. Paveikslo viduryje esantį tekstą reikia apversti ir skaityti iš apačios į viršų iš dešinės į kairę. Tekstas skamba kaip Henko Džonsono pareiškimas (dienoraštis? ištrauka iš „Klajoklio“ scenarijaus?). Tai reikštų, kad po pokalbio su Azmačiu Henkas vis dėlto susitvardė ir pasiruošė planą, Vertimas:

Anomalijos. Kai pavyksta suvokti fizikų kvantinį žargoną, viena pasidaro aišku. Tai kryžkelės dimensijų kelyje. Galimybė paveikti visatos lošimo kauliukus ir sutverti naują ateitį. Aš ketinu tuo pasinaudoti. Išsaugoti dalis to manęs, kuris egzistuoja dabar, tam aš, kuriuo tapsiu. Todėl, kad šio klajoklio istorija dar nėra pasibaigusi. Nė iš tolo.

 

  1. Kontūrinis žemėlapis. Šį kartą kontūrai yra du – Teksaso valstija kairėje ir Afganistanas dešinėje. Dvi vietos, glaudžiai susijusios su 1218 Henko rekursija – Afganistanas, kur jis buvo padarytas simuliakru ir Teksas, tiksliau Kros Pleins miestelis, kur jis patyrė rekursiją 2014 m. birželį. Prime Henkui Afganistano istorija atsikartojo. Ar atsikartos ir Kros Pleins? Kol kas negirdėjome, kad Prime Henkas turėtų planų vykti į Kros Pleins, tačiau ten nepaliauja vykti anomalūs reiškiniai, kurie gali patraukti jo dėmesį.
  2. Pagrindinė plakato dalis (realistiškas piešinys ir eskizinis kontūras). Pagrindinis piešinys ir kontūrinis piešinys vaizduoja Henko Džonsono rekursijos momentą – kai iš XM sudarytas simuliakras susinaikina. Taip pat pavaizduotas R. E. Hovardo muziejaus pastatas ir kažkas, kas atrodo kaip puošnus įėjimas į kalną. Gali būti, kad tai užuomina į mitines San Sabos kasyklas, kurių 1218 Henkas ieškojo Teksase 2013 metais.

Užrašai ant plakato stilistiškai skiria jį tiek nuo 1218 plakatų, tiek nuo Kasandros plakato: nebematome užrašo „Ką tai reiškia“ (1218 ir Kasandroje jis buvo), kampe – Ingress logotipas (nebūdavo 1218 plakatuose), o plakato apačioje atsirado saitažodis recursionprime.

Tarsi saitažodžio paantraštė – užrašas „viskas niekas nebebus taip pat“. Išvada? Pažadas? Šiek tiek primena užrašus „Henkas Džonsonas gyvens/mirs“ iš Dunraven antro seanso vaizdo įrašo.

Antroji dalis – Darsana

Ką galime įžvelgti dalyje, skirtoje Darsanai? Islamo architektūros rūmai ant kalno (santūriai puošnus pastatas panašus į kai kuriuos Indijos islamo paminklus). Pora ant laiptų – vyras ir baltai apsirengusi moteris, laikanti rankoje žalsvą liepsną. Sraigtasparniai virš dykumos, šaudantys į kažką (žmogų?) ant žemės. Trys kariai džiunglėse, vienas iš jų rankoje laiko žalsvai švytintį daiktą. Žalias blyksnis danguje – lyg signalinė raketa, lyg kometa – kartu su dviem halais sudarantis nejaukų akies vaizdą.

 

Tikriausiai jie atitinka pagrindinius 1218 Darsanos momentus. Henkas Džonsonas pėsčiomis iš Afganistano nukeliavo į Indiją, ieškodamas seniai pamirštų žinių apie N’Zeer. Jam ant kulnų lipo Hulong Transglobal ir IQTech samdiniai. Henką į savo šeimos rūmus priėmė Džahan – mokslininkė biotechnologė. Tik vėliau jis sužinojo, kad ji yra 13 Magnus grupės priešininkų – Antimagnus – lyderė. Pasipriešinimui laimėjus anomalijas, buvo pereitas Darsanos taškas – momentas, kai žmonijos technologinis išsivystymas pasiekė tokį lygį, kad N’Zeer suprojektuota ateitis tampa neišvengiama. N’Zeer sužinojo mūsų vietą visatoje ir gali pasiekti mūsų pasaulį per portalus.

Trečioji dalis – Abadonas

Trečioji dalis gana nedviprasmiškai vaizduoja ABADN (angl. Advanced Biological Augmentation Dimensional Node – sudėtingo biologinio patobulinimo dimensinė viršūnė) salę po Niantic projekto laboratorija CERN tyrimų centre (viršutinėje piešinio dalyje – CERN mokslo ir technologijų gaublys). 1218 visatoje, sunaikinus pirminį artefaktą Šonino akmenį, Henkas Džonsonas buvo grąžintas į savo kūną, bet kitų Niantic projekto dalyvių simuliakrai destabilizavosi. Per Abadono anomalijas, 1218 Henkas Džonsonas, vėl suvienijęs jėgas su Džahan, gavo pirminį artefaktą, kurį panaudojo pirma laiko (nesuėjus 1331 dienų ciklui) prikeldamas Niantic projekto kolegas ABADN salėje. Tikriausiai tas momentas vaizduojamas plakate – figūra patalpos viduryje, laikanti objektą, nuo kurio eina iškrovos į ratu sustatytus sarkofagus. Iškrovos liečia ne visus sarkofagus, ne visi jie ir buvo užpildyti – trūko paties Henko Džonsono, Ados, kuri neturėjo kūno, ir R. Džarvio, kurio kūną NIA sugebėjo prarasti.

Piešinyje sunku suprasti, ar laiptai pavaizduoti labai stilizuotai ir veda į viršų, į laboratorijas, ar vis dėlto žemyn, link kitų paslapčių.


Jei tikėsime, kad Tycho vaizduoja tik dalykus, kurie yra teisingi visose visatose, išeina, kad visa tai yra tarsi „fiksuoti laiko momentai“: Henko rekursija, susitikimas su Džahan ir N’Zeer sugrįžimas, Niantic projekto tyrėjų prikėlimas ABADN salėje. Šiek tiek paradoksalu, kad piešiniuose, skirtuose „dimensijų kryžkelėms“, galinčioms inicijuoti didelius pokyčius, vaizduojami būtent tie momentai, kure yra nekintami.

Atrodo, kad Rekursijos, Darsanos ir Abadono seka yra būtent Henko Džonsono istorija. Ar tai reiškia, kad būsimose anomalijų serijose sutelksime dėmesį į kažkuriuos kitus tyrėjus? Tokioje šviesoje lieka dar neaiškesnė Kasandros rolė. Prisiminkime, kad mituose Kasandra buvo pranašė, kuria niekas netikėjo. Turime teiginį, kad pirmoji Henko rekursiją išpranašavo Kerė. Bet ar tai buvo vienintelė jos pranašystė? Kas dar slepiasi jos užrašuose, kuriuos gavo Apšviestieji?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *