Du mirs

Paskelbtas Investigate Prime puslapyje 2018-11-12. Tiesioginė nuoroda: https://ingress.com/two-will-die/. Vertimas:

Du mirs

Viena iš Tycho pranašysčių, kuri išsipildė. Du žuvusieji Ciuriche. Pabėgę iš Apreiškimo nakties. Vienas iš tų dviejų? Rolandas Džarvis. Niantic projekto tyrėjas. Skulptorius.

Jie bandė jį nužudyti. Bet jie tik sustiprino jį. Jis yra Ingress skeneryje. Jis vaikšto žeme lyg nieko nebūtų įvykę. Kaip?

Vienas iš „klasikinių“ Tycho darbų, kurį dabar matome Prime visatos kontekte.

  1. Antraštė. „Du mirs“ (angl. 2 will die) – nuoroda į du kūnus paveikslo apačioje. Du žuvusieji – R. Džarvis ir moteris, kurios tapatybė nenustatyta. 1218 visatoje tai buvo Tvaila Klipė, vėliau tapusi R. Džarvio akolite ir galiausiai – Apšviestųjų judėjimo lydere.
  2. Užšifruotas tekstas labai akcentuoja Darsanos tašką (momentas, kai žmonijos technologinis išsivystymas pasieks tokį lygį, kad N’Zeer mums paruošta ateitis tampa neišvengiama). Naudojami žodžiai (prabudimas, mūsų draugai, tikroji žinutė) kažkuo primena 1218 R. Džarvio Išganymo kalbą. Pastebėtina, kad draugų jis nevadina Šeiperiais (jau pastebėjome, kad Prime visata tokio termino neturi), ir Galutinybės nevadina taip, o kalba apie ėjimą į begalybę.

Jie bandė mane nužudyti ir nutildyti nušvitimo balsą. Jiems nepavyko. Mano vardas Rolandas Džarvis ir aš nesu miręs. Aš renkuosi šį kelią, kad atrasčiau tai, kas neįmanoma, neįtikima, neribota. Ant savo pečių aš nešu visatos svorį. Mums negalima peržengti Darsanos taško. Tai yra tikroji mūsų draugų žinutė. Aš nuvesiu žmoniją į prabudimą.

  1. Kontūrinis žemėlapis (ties kūnais, matosi neryškiai) – Šveicarija, pažymėtas kryžiukas daugmaž atitinka Ciuricho vietą.
  2. Pagrindiniame piešinyje – du kūnai, gulintys prie M. K. Ešerio paminklo priešais Ciuricho traukinių stoties įėjimą. Paminklo matoma tik apatinė dalis. Ant postamento viršaus – kontūrinis piešinys, vaizduojantis „Ešerio kubą“, dar vadinamą neįmanomu kubu.

 

Reikia pasakyti, kad 1218 visatoje šis plakatas buvo vos vos kitoks. Pagrindinis tonas buvo mėlynas (Prime – žalias), o užšifruotas tekstas kalbėjo tik apie Niantic projektą:

Kiekviena operacija pasiekia rizikos vertinimo etatą. Mano vertinimu, šiuo momentu Niantic sukelia daugiau problemų nei yra vertas.

 

1218 visatoje šį plakatą išnagrinėjo Klue. Be jau minėtų detalių, ji pastebėjo, kad kai kurios antraštės raidės panašios į skaičius, o pavertus „die“ į „the“ gaunamas kodas 23711THE. Jį apsukus gaunama santrumpa EHT – Extended Heim Theory, išplėstinė Heimo teroija (vienas iš bandymų sukurti „Visko teoriją“ kvantinėje fizikoje) ir data – 2011 m. liepos 23 d. – diena kaip CERN pirmą kartą paskelbė, kad buvo pastebėta „dieviškoji dalelė“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *