Interviu su H. Džonsonu Ostine

H. Džonsonas iš Prime visatos, Niantic projekto narys, buvęs karys, XM sensityvus archeologas ir nuotykių ieškotojas atsako į kelis klausimus Ostine 2018 m. lapkričio 17 d., vykstant Recursion Prime anomalijoms.

Pagrindinės H. Džonsono mintys trumpai:

  • Buvimas simuliakru jam sukelia dvejopus jausmus: iš vienos pusės, įdomu būti nemirtingu, iš kitos – nesinori prarasti visko, kas sukaupta per tą laiką, atsiminimų, tyrinėjimų rezultatų, pažinčių ir kt. Dabar jis tikisi išsaugoti 21 prisiminimą, o kitam ciklui galbūt pavyks rasti būdą visai tai sustabdyti.
  • Šiuo metu save laiko neutraliu, nenori rinktis vienos pusės, nes radikalų yra visur, o jam reikia visos pagalbos, kurią gali gauti, iš abiejų frakcijų. Jei vis dėlto reikėtų rinktis, norėtų iš pradžių surinkti kuo daugiau informacijos apie frakcijas.
  • Apie R. Džarvį. „R. Džarvis yra mįslė“. Nors kiti Niantic nariai buvo šokiruoti, kad po to, kas įvyko Ciuriche, R. Džarvis vaikšto gyvas ir sveikas, patį H. Džonsoną, jau žinantį apie savo būseną, tai mažai nustebino. Kai domėjosi 13Magnus, jau buvo girdėjęs apie tokius dalykus ir Azmatis jam patvirtino, kad tai yra tiesa. Tačiau, jei susitaikyti su tuo, kad toks žmogus kaip Azmatis yra susijęs su 13Magnus, yra nesunku, tai mintis, kad R. Džarvis taip at įsitraukęs, yra neraminanti.
  • Apie Apreiškimo naktį. Pirma mintis – Oliveris L. Vulfas, tai būtų jo stiliuje. Antra mintis – „gerai, kad manęs ten nebuvo“. Tačiau žiūrint į tai, kokį poveikį ji padarė ir vis dar daro kitiems tyrėjams – Kerei, Laitmanui – atrodo, kad Apreiškimo nakties įvykiai dar tebesivysto.
  • Apie tyrinėjimą (angl. exploring) – tyrinėjimas jam pirmiausia yra tiesos paieškos. Kaip P. A. Chapeau ieško tiesos dabartyje, taip H. Džonsonas ieško tiesos praeityje. Neįmanoma suprasti, kas vyksta dabar, jei nesuprasi to, kas vyko anksčiau. Jis įsitikinęs, kad XM paslaptys užkoduotos istorijos knygose, reikia tik jas išskaityti.
  • Apie skenerį – skeneris yra nuostabi technologija, nes ji duoda mokslinį pagrindiną tam, ką pats H. Džonsonas iki šiol tik jautė. Kaip, pvz., tas jausmas, kai esi senoje archeologinėje vietovėje, ar bažnyčioje – skeneris leidžia pamatyti, kas sukelia tą efektą, ir padeda pagrįsti jo paties hipotezes apie tai, kodėl civilizacijos kūrėsi būtent tose vietose.

Palinkėjimas klausytojams (vertimas):

Tikiuosi, kad jūs taip pat ieškote tiesos ir linkiu, kad Prime visata duotų jums atsakymus, kurių ieškote. Ir už bet kokią pagalbą, kuri padės man aktyvuoti šiuos rekursijos artefaktus, būsiu labai dėkingas, nepriklausomai nuo to, kuriai frakcijai priklausote.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *