Ar skenerio glifai kenksmingi sveikatai?

Glifai: Pirmykštė tarpdimensinė kalba, kuri, kaip manoma, veikia žemiausiuose sąmonės lygmenyse. Gali būti, kad tai iš tiesų yra pasąmonės programavimo priemonė.

– Niantic projekto rašytinių šaltinių rinkinys

Glifai pirmą kartą pasirodė skenerio 1.45 versijoje. Iš karto po to buvo išplatintas skelbimas apie galimą glifų žalą, primenant Kerės Kempbel ir Klue atvejus. Nors visos atsišaukimą paskelbusios organizacijos nuorodos užtušuotos, nėra didelio skirtumo, ar jo autorius NIA, ar Niantic Labs – jau matėme, kad tarp jų nėra beveik jokio skirtumo.

Atkreiptinas dėmesys, kad „glifų žaidimas“ puikiai atitinka dvigubai aklo tyrimo koncepciją, kurią 1218 Kerė Kempbel kažkada siūlė Niantic projekte – demonstruoti subjektams tam tikras glifų sekas ir stebėti poveikį.

Su Prime skeneriu kartojasi ta pati istorija. Viename iš Ingress Prime mokomųjų vaizdo įrašų O. Linton-Vufas atsainiai pareiškia, kad „glifų modulis buvo kažkaip nuotoliniu būdu įdiegtas į skenerį, mes dar nežinome, kokia yra tikroji glifų prigimtis, todėl jei nuspręsite juos naudoti, darote tai savo rizika“.

Nepaisant nuolatinių viešų perspėjimų, Niantic Labs netiesioginis skatinimas naudoti glifus tiek skeneryje, tiek už jo ribų ypač ryškus paskutiniu metu: beveik iš karto po Prime skenerio pasirodymo paskelbti dvigubi taškai už glifų naudojimą braunantis į portalus, nuo vasaros pabaigos vis dar tebesitęsia glifų iššūkio užduotys. Pasiduodami šiai įtakai mes gauname ir ištransliuojame į aplinką vis daugiau glifų. Klausimas – kokiu tikslu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *