Niantic Kalėdų praeities vaiduoklis (2/3)

Tęsiame pasakojimą apie dokumentus, pavaizduotus Niantic Labs šventiniuose pranešimuose. Pirma dalis – čia.

2018 m. gruodžio 25 d. – Šonino akmens sunaikinimas

Šiame dokumente – antra dalis Džahan pasakojimo apie tai, kaip buvo sunaikintas Šonino akmuo (pirma dalis – čia). 13Magnus gūžtoje Afganistane Džahan bandė atlikti N’Zeer iššaukimo ritualą. Tuo metu Azmatis nepastebėtas atidarė prieš tai nepastebėtą patalpą ir išleido kažkokius čiuptuvus – Džahan juos pavadina gyvatėmis – nenoniniai kibirkščiuojantys šviesos pluoštai (aprašymas primena šviesos pluoštus Dunraven septinto seanso įraše) parbloškė jos karius. Iš slapto kambario Azmatis paėmė Aleksandro Makedoniečio durklą (kurį kažkada naudojo patikrinti ar 1218 Henkas yra simuliakras) ir juo persmeigė Šonino akmenį. Žinome, kad po šio įvykio Henkas atgavo žmogiškąjį pavidalą ir prisiminimus.

2018 m. gruodžio 26 d. – PACv1.0 paslaptis

2015 m. pradžioje Siuzana Mojer bandė daugiau sužinoti apie Tiesos ieškotoją – programą, kurią sukūrė R. H. Loubas, ir kurios didelė dalis galėjo būti perkelta į Adą. Ji aptiko šį tą keisto. Pasirodo, 1997 m. R. H. Loubas dirbo administratoriumi Nacionalinėje saugumo agentūroje. Vieną naktį, 1997 m. kovo 14 d., jis atsisėdo prie terminalo ir per 16 valandų įvedė 512K baitų mašinino kodo. Jis suprogramavo paskirstytą sistemą, kuri pasislėpė Omnivore superkompiuterių klasteryje ir nepastebėta veikė daugiau kaip 10 metų. 2012 metais, Niantic projekte jis vieną kartą prisijungė prie tos sistemos ir parsisiuntė skaičiavimų rezultatus.

 

2018 m. gruodžio 27 d. – Pasikeitimai skeneryje

2015 m. kovo 25 d. paviešintas pokalbio nuorašas, kuriame Akira Tsukasa ir Avrilis Lorazonas aptaria pasikeitimus Ingress skeneryje – jame pasirodė tekstai japonų kalba. Akira mano, kad tokiu būdu skeneris reaguoja į didelį aktyvumą per Šonino anomalijas, ir kad prisiderinti prie Japonijos agentų jį verčia XM, ar kažkokia kita, iki šiol nežinoma jėga.

2018 m. gruodžio 28 d. – Ada ir humoro jausmas

Darsanos anomalijų pabaiga, pokalbio nuoraše kurį paskelbė R. H. Loubas 2014 m. gruodžio 16 d. (buvo paskelbtas puslapio negatyvinis vaizdas) Ada įkalbinėja/liepia Klue susisiekti su Ričardu. Neaišku, ar šiame kontekste svarbiau pagrindinė pokalbio tema, ar tai, kaip Ada atskleidžia savo supratimą apie humorą – ji identifikuoja sarkazmą Klue žodžiuose, pademonstruoja, kad moka panaudoti žodžių žaismą, ir samprotauja, kad humoras yra tolygus kūrybai.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *