BlueCities4 Vilniuje ir Kaune

Naktį iš kovo 8 d. į kovo 9 dieną visame pasaulyje ketvirtą kartą vyko Pasipriešinimo renginys BlueCities, kurio metu bandoma uždengti kuo daugiau miestų mėlynais laukais. Kad laukas matytųsi „bendroje nuotraukoje“, trikampio kraštinės turi būti mažiausiai 60 km. Šį kartą prie renginio prisijungė Vilniaus ir Kauno RES komandos. Štai kaip jų bendras darbas atrodė Europos kontekste:

O viskas prasidėjo ganėtinai nekaltai (ištrauka iš @SeletonXC ir @INeedMoreTime pokalbio):

Planavimas ir pasiruošimas truko apie dvi savaites ir netrukus iš „norime greitai išsivalyti ir užsimesti kokį 20 sluoksnių“ pavirto į rimtą 40 sluoksnių 26 milijonų MU dengimą, kuris puošė dviejų didžiausių šalies miestų – Vilniaus ir Kauno  – padanges beveik 20 valandų. Tuometinė situacija žemėlapyje natūraliai padiktavo trikampį Jurbarkas-Varėna/Marcinkonys-Sekonys su 150, 180 ir 200 km kraštinėmis.

Šį kartą įspūdžių parsivežė net ir raktų rinkėjai. Sekonių ekipažui kelyje pradėjo varvėti radiatorius, grasindamas juos palikti stumti automobilio „viduryje niekur“, ir privertęs palikti neužbaigtą dėmesio nukreipimo operaciją šiaurėje. Jurbarko ekipažui tai buvo jau trečia kelionė „visiškai slaptai“ režimu į šį miestą, dėl ko vienas komandos narys eilinį kartą liko be unique capture.

Savaitė prieš dengimą pažėrė pasikeitusių planų ir sugedusių automobilių, bet ekipažų užsidegimas ir atsirandantys entuziastingi savanoriai viršijo lūkesčius. Dengimo išvakarėse @sooriz su @Alfux ir @kamiccolo suorganizavo preliminarų bandomąjį valymą Naujojoje Vilnioje su mintimi patikrinti, kas ir kaip greitai sureaguos. Nors po jų pašėliojimo atrodė, kad kitą vakarą teks išvirusuoti pusę Naujosios Vilnios, priešininkai patogiai nurankiojo visus trukdžiusius mėlynus portalus kaip tik dengimo pradžiai.

Vėlyvas CP užtikrino saugumą nuo atsitiktinių trukdžių, todėl pagrindiniais oponentais liko laikas, tamsa ir apledėję keliai. Valymui buvo skirtas pusvalandis, pirmi laukai turėjo atsirasti 10 minučių iki vidurnakčio. Viskas įvyko pagal planą, net ir įskaitant tą faktą, kad per vėlai apsižiūrėjus, jog L5 portalas be linkampų nepasieks viršūnės, Jurbarko ekipažo vairuotojui teko paskubom grįžti pas miškuose paliktą šturmaną.

Laukai išstovėjo iki kitos dienos vėlyvos popietės. Praėjus dviems CP juos šiek tiek apskabė keli pro viršūnes važiavę Nušvitusieji, bet dar nemažai sluoksnių liko trečiam CP, ir tik po jo priešininkai galutinai nuėmė laukus. Liko viena kraštinė, kuri naujų idėjų laukia iki šiol (jau daugiau kaip dešimt dienų).

Komandos iš arčiau:

 

Dangus:

Ledo takeliu iki tikslo:

Dangus sudarė komandoms kelią perbėgusių gyvūnų suvestinę (nė vienas gyvūnas vykdant operaciją nenukentėjo):

  • Stirnos: 3
  • Lapės: 4
  • Katė!: 1

Vilniaus ląstelei nr03-echo-14 šis ciklas tapo šventiniu, pagaliau persvėrusiu visų laikų laimėtų ciklų skaičių (129 RES prieš 128 ENL). Ta proga statistikos lentelė pradėjo rodyti Pasipriešinimo simbolį:

O kaunietis @SeletonXC pasiekė asmeninį tikslą: būti pirmu pagal viename cikle surinktus MU Vilniaus ląstelėje.

O taip atrodo 40 sluoksnių po Prime senesniame telefone:

Idėja ir planas: @SeletonXC, Gregas, @INeedMoreTime

Dangus: @INeedMoreTime, @NePaWytas

Rinko raktus: @KabinZ ir @ApuokasKvadratu (Sekonys), @Exonn ir @Dziunguciai (Jurbarakas),
@Dzedajus ir @Solesita (Varėna)

Dengėjai: @Vilpalu, @SeletonXC, @Spaudikas,
@susivienijimas, @Schkatz, @MartynasAxe, @Alfux

Valytojai: @KickTheBucket, @Solesita,
@KabinZ, @ApuokasKvadratu, @Exonn, @Vorfas, @Zymanc, @lordb1, @GintarisLTU, @BinaryConflict, @kamiccolo, @sooriz, @sawazzz, @DzeimsasLt, @pukisbalta, @Roole2019, @Dzedajus, @Dziunguciai, @Fantomasas (rezervas), @Chateux, @Vejopuciodukra, @RoastedDuck, @Zioma, @OldSchoolAce

Kontrolinis taškas (CP): 2019-03-09 (šeštadienis) 01:00 (UTC+2)

Sluoksniai: 40 (dydis nuo 620K iki 720K MU)

Surinkta MU: 26M MU per CP

CP skaičius: 2 pilni (trečią CP išstovėjo dalis laukų)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *