Įžvalgos iš P. A. Chapeau

Šiandien prasidėjo MAG-Con suvažiavimas, kuriame, kaip buvo skelbta savaitės pradžioje, dalyvauja žmogus, save vadinantis P. A. Chapeau. Šiandien jis dalino savo vizitines korteles su intriguojančiais užrašais ir kažką išslapstė mieste „pašto dėžutės“ (sutartos slėptuvės) metodu.

Vizitines korteles su skrybėlės atvaizdu ir šmaikščiomis citatomis dalino ir „mūsų“ P. A. Chapeau dar Navaro stovyklavietėje. Šis PAC‘as savo korteles papildė ranka darytais užrašais antroje pusėje. Panašu, kad jis skatina agentus aklai netikėti tiesomis, kurias jiems kažkas bando įteigti, o abejoti viskuo ir patiems bandyti prisikasti iki tiesos. Štai jo įrašų pavyzdžiai (medžiagą surinko agentas @PiPrimegrupės „Operacija: Eseksas“):

  • Paklauskite apie Džarvį. Kas atsitiko Džarviui?
  • Būkite budrūs turėdami reikalų su Niantic!
  • Ingress nėra žaidimas. Tai kas gi jis yra?
  • Paklauskite apie Apreiškimo naktį.
  • Niantic negalima pasitikėti.
  • Niantic ir NIA kažką slepia. Bet ką?
  • Paklauskite apie Ingress, bet jums meluos.
  • PokemonGo prisideda prie Niantic darbo vyriausybei. Tiesiog paklauskite jų.

„Pašto dėžute“ vadinamas XX amžiaus šnipų metodas, kai iš anksto sutartoje slėptuvėje „siuntėjas“ palikdavo „gavėjui“ dokumentus, pinigus ar kitus objektus, tokiu būdu siuntėjas ir gavėjas „gyvai“ nesusitikdavo (iš to ir angliškas pavadinimas „dead drop“). Ingress renginių kontekste šis būdas naudojamas su modifikacija – slėptuvė ne sutariama iš anksto, bet jos buvimo vieta kokiu nors būdu užšifruojama ir užuominos apie ją paskelbiamos viešai. Paliktą paketą – dažniausiai informaciją ir/ar kolekcionuojamus daiktus gauna pirmasis teisingai išsprendęs mįslę ir suradęs slėptuvę. Keletas šiandienos užuominų pavyzdžių (informacijos, kas buvo paslėpta, šiam momentui nėra):

Kai buvo paskelbti šio P. A. Chapeau atvaizdai, dauguma padarė prielaidą, kad jis – iš Prime visatos. Tačiau šis žmogus tai neigia, jis mano esantis tas pats P. A. Chapeau, kuris mūsų visatoje programavo Adą (beje, kaip tik ji atsispindi jo akiniuose nuotraukoje aukščiau) ir nutekino informaciją apie Niantic projektą. Daugiau apie tai – vėlesniuose įrašuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *