Niantic Labs išstumiamas iš žaidimo?

Naktį iš spalio 29 d. į 30 d. pasirodė pranešimai, kad nustojo veikti www.ingress.com puslapis. Prisijungus prie puslapio, rodomas pranešimas, kad domeną perėmė NIA.

Vertimas:

Šis domenas konfiskuotas

Visi dokumentai, susiję su šiuo perėmimu, atleisti nuo privalomo atskleidimo.

Bandymai prieiti prie įslaptintos informacijos apie Nacionalinės Žvalgybos Agentūros veiklą, egzotiškosios materijos portalus ir/ar „Ingress skenerio technologiją“, bus kontroliuojami.

Žemėlapio ir renginių skiltys numigravo į savo sub-domenus, o pereinamuoju laikotarpiu kai kurie agentai spėjo pagauti jau matytą panašiais atvejais klaidos pranešimą (plg. su analogišku pranešimu OPR sistemai).

„Domenas perimtas“ puslapio išeities tekste paslėpta nuoroda į Dunraven fondo skrajutės paveiksliuką su P. A. Chapeau pastabomis.

Atkreipkite dėmesį į pažymėtą URL dalį. Ankstesnio, PACv1.0, pateikiama medžiaga būdavo saugoma šakoje pavadinimu „pac“, pvz., http://commondatastorage.googleapis.com/pac/IB/00/item/01_NianticSymbol.jpg. Tuo tarpu čia matome priedėlį „prime“. O tai reiškia, kad bent jau tas, kuris tvarko šią medžiagą, galvoja, kad P. A. Chapeau yra iš Prime visatos, nors jis pats tai ir neigia.

Niantic Labs komunikacijai pastaruoju metu taip pat trūksta nuoseklumo ir vientisumo. Kartais net darosi nebeaišku, kas ją koordinuoja, jei iš viso tai daro.

Iš pradžių dalis agentų gauna naujienų biuletenį, kuris nurodo į vaizdo įrašą „Kas naujo Ingress Prime skeneryje“. Siuntėjas yra news@intel.ingress.com, kaip ir laiške apie Dunraven fondą), nors nepanašu, kad prie šio laiško būtų prisidėję P. A. Chapeau.

Vertimas:

Sužinokite apie Ingress Prime skenerį

Reikšmingas proveržis su XM susijusiose technologijose atnešė visišką Ingress skenerio pertvarkymą. Pamatykite pasaulį su neįtikimu ryškumu ir našumu, ir pamatykitę XM taip, kaip dar nesate regėję. Prisijunkite prie konferencinio skambučio su dr. Oliveriu Linton-Vulfu, kuris paaiškins naujausius Ingress Prime skenerio patobulinimus.

Ir tik po beveik 12 val. pranešimai apie atnaujinimus atsiranda Ingress paskyrose socialiniuose tinkluose.

Toks įspūdis, kad laiškus siunčia nebe Nintic Labs (sprendžiant pagal sub-domeną – NIA). Skirtumai tarp skirtingų komunikacijos kanalų dar labiau išryškėja kalbant apie Dunraven fondą.

Per Ingress skenerį kai kuriems agentams išsiunčiamas pranešimas, siūlantis pasidomėti Dunraven projektu.

Tuo tarpu Ingress socialiniuose tinkluose paskelbia, kad Dunraven fondu pasitikėti kol kas nereikia. Tai kokiu būdu tie pranešimai atsidūrė Ingress skeneryje, ir ar gali būti, kad Niantic Labs jo nebekontroliuoja?

Vertimas:

Agentai,

Mes gauname pranešimų, kad kai kuriems iš jūsų siūloma dalyvauti Dunraven fondo tyrime. Šiuo metu mes manome, kad reikėtų geriau ištirti jų ketinimus. Prašome elgtis atsargiai.

Beje, formuluotės labai primena perspėjimą dėl glifų naudojimo, kai jie pasirodė skeneriuose 2014 metų pradžioje.


Atsižvelgiant į tai, kiek pastaruoju metu buvo kalbų apie NIA ir Niantic Labs santykį ir tai, kad klausimais užspausti Niantic Labs darbuotojai galėjo prasitarti apie kažką, ko jiems viešinti nederėjo, tai galėjo pastūmėti NIA perimti komunikacijos kanalus į savo rankas. Reikia tik tikėtis, kad Niantic Labs darbuotojams dar neišrašyti nuolatinio perkraustymo nurodymai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *