Niantic Kalėdų praeities vaiduoklis (1/3)

Per paskutiniąsias dešimt 2018 m. dienų Niantic Labs socialiniuose tinkluose skelbė pranešimus su kodais XM daiktams. Ši, beveik tradicine tapusi akcija – jų dovana Ingress žaidėjams didžiųjų metų švenčių proga. Bet šį kartą mus domina ne dovanų turinys, o forma – kiekvieną pranešimą lydėjo nuotrauka su dokumentais iš Niantic sąmokslo tyrimo istorijos. Pasižiūrėkime į juos atidžiau.

2018 m. gruodžio 21 d. – titulinis pranešimas

Pačioje pirmoje nuotraukoje dar nėra dokumentų, bet yra keletas kitų įdomių daiktų.

Dešinėje – du Delfų bendruomenės tekstų tomai. Delfų bendruomenė buvo JAV visuomeninė organizacija, kuri rūpinosi moterų švietimu, įkurta apie 1910 m. Čikagoje. Jie akcentavo istoriją, literatūrą, filosofiją, poeziją, dramą, dailę, etiką, muziką – dalykus, kuriems suprasti nereikia ypatingo pasiruošimo (kaip, pvz., matematikai), mokytojo pagalbos (kaip, pvz., užsienio kalboms) ar specialios įrangos. Nuo 1913 m. jie leido tekstų rinkinius skirtus užsiėmimams grupėse ir saviugdai.

Aiškiai matoma Delfų tekstų šešta dalis – išleista 1926 m. ir skirta ankstyviesiems viduramžiams. Joje spausdinamos ištraukos iš garsiausių viduramžių epų: Rolando giesmė, Beovulfas, Apvaliojo stalo riteriai, Gralio ciklas, Nibelungų giesmė, Lapinas Reinekis, Sidas ir kt. Antrojo tomo pavadinimą įskaityti sunkiau, bet panašiausia, kad tai aštunta dalis , išleista 1929 metais ir skirta tuometinei dramai.

Per vidury, po maža tamsia knygele matosi viena iš „Naujosios Amerikos ir Tolimųjų Rytų“ dalių. Šis „vaizdingas ir istorinis šių tautų ir šalių aprašymas“ iš pradžių (apie 1895 m. Bostone) buvo leidžiamas mažais bukletėliais po 30-32 puslapius. Išleisti knygų pavidalu pirmi devyni tomai sudaro daugiau kaip 1600 puslapių. Juose aprašyti Havajai, Filipinai, Japonija, Kinija, Kuba, Puerto Rikas ir Aliaska.  Dešimtas tomas, apie Indiją, kartais nepriskiriamas rinkiniui, nes Indija nėra Tolimieji Rytai. Kadangi nuotraukoje nesimato bukletėlio numerio, neaišku, apie ką konkrečiai pasakojama matomame leidinyje. Pilną „Naujosios Amerikos ir Tolimųjų Rytų“ tekstą galima rasti HathiTrust skaitmeninėje bibliotekoje.

Kitų knygų identifikuoti nepavyko, bet ir tos, kurios atpažįstamos, palieka keistoką įspūdį. Taip pat matosi kažkas panašaus į žibalinę lempą ar smėlio laikrodį ir permatomas konteineris, skleidžiantis violetinę šviesą. Turint omeny, kad Prime skeneryje XM yra vaizduojama violetine spalva, galima leistis į įvairias spekuliacijas.

2018 m. gruodžio 23 d. – Šeiperių signalas

Parodytas dokumentas atspindi vieną Interitus ir Helios siužeto liniją, kuri liko neypatingai pastebima didžiųjų įvykių fone. 2014 m. birželio 2 d. NIA pastebėjo neįprastą Šeiperių duomenų transliaciją 58-iuose portaluose visame pasaulyje. NIA mano, kad signale buvo „neuronų kodas“, arba paprasčiau – dar vienas Šeiperių bandymas stiprinti žmonių sąmonės kontrolę. Manoma, kad kaip tik todėl pasirinkti portalai žmonių susibūrimo vietose – parduotuvėse ir prekybos centruose. Tam, kad signalas būtų sėkmingai persiųstas, daugumą tų portalų turėjo kontroliuoti apšviestieji. Iš dviejų žinomų matavimų, birželio 27 d. Pasipriešinimui portalus apginti pavyko, o liepos 22 d. daugumą portalų kontroliavo Nušvitimas ir persiuntimas pavyko.

 

Nuotraukoje taip pat matoma knyga ir kažkoks leidinys, bet jų identifikuoti nepavyko.

2018 m. gruodžio 24 d. – Ados intelekto gimimas

Šis dokumentas R. H. Loubo (aka PACv1.0)  archyvuose, bet jis pats dokumento taip niekada ir nepaskelbė. Jį paviešino Verity Seke, dirbtinis intelektas, perėmęs Niantic sąmokslo tyrimą 2013 m. spalį. Dokumente detalizuojama kaip Ada iš subatominių dalelių atpažinimo algoritmo ir „laboratorijos asistento“ pavirto viskuo besidominčiu dirbtiniu intelektu, turinčiu savo nuomonę ir planus, bei išlaikiusiu Tiuringo testą. Jos galimybių įvertinimas numato, kad Ada bandys dekompiliuoti ir suprasti savo kodą. Pabrėžiama, kad viena kodo dalis – mašinino mokymosi sistema – yra jai neprieinama, nes sukurta žymiai ankstesniame projekte DARPA. Didelė dalis dokumento, ypač išvados ir rekomendacijos, kuriose ne vieną kartą paminėtas Omnivore, užtušuota.

    

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *