Ingress skeneris

Ingress skeneris

Paskelbta 2019-02-02 https://www.reddit.com/r/InvestigateIngress/comments/am9g1i/the_ingress_scanner/

Vertimas:

Dr. Oliveris Linton-Vulfas buvo vienas iš genialiausių tyrėjų Niantic projekte. Tačiau jo nežabota puikybė padarė jį ir vienu pavojingiausių.

Linton-Vulfas buvo pirmasis, išsiaiškinęs, kaip kurti XM objektus – XM grįstą technologiją. Ko gero, iki šiol didžiausias jo indėlis į XM tyrimus yra Ingress skenerio sukūrimas. Tai programinė įranga, gebanti aptikti XM ir sąveikauti su XM portalais. Kas dar įspūdingiau, jis rado būdą padaryti, kad ši programinė įranga veiktų išmaniuosiuose telefonuose! Sekančiame įraše pridedu vaizdo įrašą, kuris, kaip manau, yra nutekinta NIA apmokymų medžiagą, kurioje Linton-Vulfas moko agentus naudotis skeneriu. Svarbus saugos patarimas: tik XM sensityvūs asmenys gali naudotis skeneriu.

Linton-Vulfas šiame vaizdo įraše per daug nesigilina į detales, bet kai Ingress agentas „įsibrauna“ į portalą (gal klaida? turėtų būti „užima“? -red.), ką jie iš tiesų daro, tai suderina portalą su savo frakcija. Kiek aš suprantu, su Pasipriešinimu suderinti portalai moduliuoja XM signalą saugesniu dažniu, kuriame nėra egzogeninės įtakos. Tuo tarpu su Nušvitimu suderinti portalai sustiprina žinutes iš taip vadinamų Šeiperių, tarpdimensinių būtybių, kurios, kaip kai kurie mano, slypi už sutvarkyto duomenų signalo XM sraute.

Vis dar nėra iki galo aišku, ar XM skeneris buvo nutekintas atsitiktinai, ar NIA padarė tai specialiai. Ką mes tikrai žinome, tai, kad kai skeneris pasirodė mobiliųjų programų parduotuvėje, NIA Pasakojimo valdymo specialistė Kendra Ovens įtvirtino priedangą, kad tai tik žaidimas pavadinimu Ingress. Ingress mobiliąją programėlę išleido žaidimų įmonė Niantic Labs. Kaip Niantic Labs yra susiję su NIA šiuo metu nežinoma, bet šis klausimas yra aukštai mano prioritetų sąraše.

Būtent dr. Linton-Vulfo puikybė ir nepasotinamas žinių troškimas privedė prie nelaimingo atsitikimo, per kurį Niantic projektas beveik buvo uždarytas, ir kuris visam laikui pakeitė Niantic projekto tyrėjų gyvenimus. Kai kuriems tai buvo ryškus prabudimo momentas. Apreiškimo naktis. Kiti jį pavadino Niantic sumaištimi. Kas iš tiesų įvyko tą naktį? Prie to mes grįšime jau greitai…

Kaip įsilaužti į portalą

Paskelbta 2019-02-02 https://www.reddit.com/r/InvestigateIngress/comments/am9g7h/how_to_hack_a_portal/

P. A. Chapeau dalinasi vienu iš Ingress Prime mokomųjų vaizdo įrašų.

Vertimas (pasakoja dr. Oliveris Linton-Vulfas):

Aš esu dr. Oliveris Linton-Vulfas, vyriausias technologijų tyrėjas Niantic projekte ir Ingress XM skenerio kūrėjas. Mano tikslas šiandien yra pristatyti jums kaip naudotis šiuo technologijos stebuklu, kad įsibrautumėte ir kontroliuotumėte portalus. Portalai yra fenomenas, paprastai randamas meninės ar istorinės reikšmės vietose. Kodėl taip yra, įslaptinta. Ką jūs turite žinoti, yra tai, kad per šiuos portalus į mūsų pasaulį patenka egzotiškoji materija, arba XM.

Jūsų Ingress skeneris gali talpinti XM, ji yra jo galios šaltinis. Atliekant veiksmus su skeneriu XM sunaudojama, todėl dairykitės aplinkui, jūsų skeneris automatiškai surinks XM daleles iš aplinkos. Šiuo metu skeneryje yra nepaaiškinamu būdu įterptas kodas, kuris leidžia suderinti portalus skirtingais dažniais, arba frakcijomis, kaip kai kurie juos vadina. Mes bandome tai išspręsti, bet kol kas mums reikalingi lauko tyrimai, kad galėtume tęsti darbą, todėl jums teks pasirinkti frakciją, kad galėtumėte naudotis skeneriu.

Portalų būsenos, kurių šiuo metu žinome tris, skeneryje vaizduojamos spalvomis. Mėlyna – Pasipriešinimas, žalia – Nušvitimas, o balta – neutralūs arba nekontroliuojami portalai. Sąveikai su portalais reikalingi tam tikri specialūs objektai, kurie egzistuoja pačioje XM. Šiuos objektus galima gauti įsibraunant į portalus. Skeneris gali įsibrauti į bet kokį portalą, nepriklausomai nuo jo būsenos. Viskas, ką reikia padaryti, tai prieiti prie portalo, pažymėti jį savo skeneryje ir paspausti „įsibrauti“.

Tarp objektų, kuriuos galite gauti, yra rezonatoriai – objektai kurie sustiprina portalo išeigą. Jei aptiksite neutralų portalą, jūs galite jį suderinti su savo frakcija, įdiegdami į jį rezonatorių. Su vienu portalu gali būti susieta iki aštuonių rezonatorių.

Jei aptiksite portalą, jau priklausantį jūsų frakcijai, jame gali būti laisvų lizdų rezonatoriams. Jūs galite į tuos lizdus įdiegti savo rezonatorius, ar netgi pagerinti esamus rezonatorius, jei turite aukštesnio lygmens inventorių. Mes nustatėme, kad galingesni portalai duoda geresnę išeigą. Be to, tai padaro portalą atsparesniu atakoms. Jei aptiksite portalą, kurį kontroliuoja priešinga frakcija, negalėsite į jį įdiegti rezonatorių. Iš pradžių jis turės būti  neutralizuotas sunaikinant priešo rezonatorius. Šią procedūrą apžvelgsiu kitame instruktaže.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *