Akiratyje: Kerė Kempbel iš Prime visatos

Semiotikė. Sinestetikė. Fiksuojanti vizijas, kurias sukelia muzika. Tiek mes žinome apie Kerę Kempbel iš Prime visatos. Ar ji tokia pati, kaip „mūsų“ Kerė, o gal kažkuo skiriasi? Flintas Dilas yra patvirtinęs, kad įvykiai iki Apreiškimo nakties ir R. Džarvio nužudymo abiejose visatose sutampa. Vėliau jie keičiasi dėl to, kad mes juos įtakojame per Osiris anomalijų seriją. Puslapis iš komikso „Ingress: Origins“ iliustruoja tipinę darbo dieną Niantic projekte.

Apie Kerės pasirodymą Cassandra Prime anomalijose buvo pranešta birželio 29 dieną. Endriu Kriugas liepos 9 d. AMA (Q36) patvirtino, kad tai bus Kerė iš Prime visatos. Kaip ji atrodo, sužinojome tik liepos 28 d. iš biografinių kortelių ir ženklelio skeneryje.

Jos gyvenimo aprašyme rašoma, kad Kerę į semiotiką atvedė „universalios kalbos“ paieškos. Iš Kerės interviu žinome, kad išėjusi iš Niantic projekto ji apsigyveno JAV. Galbūt jos atleidimas nebuvo labai skirtingas nuo mūsų visatos.

Po Niantic projekto išformavimo 2013 m. balandį visus duomenis perėmusi įmonė Hazdata taip pat vertino likusius mokslininkus ir jų atleidimo pasekmes. Štai ištrauka iš Kerės Kempbel darbo įvertinimo „[…] panašesnis į meno projektą, negu į mokslinį traktatą. Dr. K. Kempbel negalėjo tiksliai pasakyti, ką jis reiškia, bet tvirtino žinanti, kad jis labai vertingas“. Kerės žinios buvo įvertintos kaip „nepavojingos“, o ji pati „nesudominsianti kitų suinteresuotų grupių“.

Nepaisant to, tik atvykusią pas mus, Prime visatos Kerę pagrobė korporacijos Hulong Transglobal samdiniai. Agentai San Diege padėjo ją išlaisvinti per Intel Ops ir Stealth Ops operacijas.

Prisistatydama agentams ji paskelbė „nenorinti prisidėti prie vienos ar kitos pusės“ („ankstesnioji“ Kerė priklausė Pasipriešinimui). Agentai pastebėjo, kad ji tarsi kokia „tiesos ieškotoja“ – mažai domisi frakcijų ideologija, yra labiau susikoncentravusi į mokslą. Netgi jos auskarai skirtingų spalvų – vienas mėlynas, kitas – žalias. Tačiau antrąją anomalijos dieną Lince Kerė darė misijas kartu su kitais agentais, vadinasi, ji turi skenerį. Galbūt, tai skeneris iš Prime visatos.

Mūsų visatoje Kerė ir muzikantas Enochas Dalbis buvo pora. Nieko nuostabaus, kad Prime Kerės visi ėmė klausinėti apie jų santykius, tačiau panašu, kad tie klausimai jai pasirodė nemalonūs. Ji paaiškino, kad jie yra vaikystės draugai, bet pastaruoju metu bendrauja retai, nors jis ir dalinasi su ja savo kūriniais.

Daug susidomėjimo kelias Kerės archetipas. Mūsų visatos Kerė užėmė „interpretatoriaus“ archetipą E. Kalvino organizuotoje Niantic Magnus grupėje. Daug kam Prime Kerė atrodo panašesnė į „tyrinėtoją“ (angl. explorer), kaip mūsų visatos Henkas. O gal ją galima įvardinti kaip „klausytoją“ (angl. listener), atsižvelgiant į tai, kokią didelę įtaką jai turi garsai, ir kiek daug įkvėpimo ji randa net paprastuose, trivialiuose garsuose? Tačiau taip pat dažnai apie ją nuskamba ir apibūdinimas „interpretuotoja“:

  • „ji tik žmogus, kuris interpretuoja ženkliukus“ (O. Linton-Vulfas)
  • „Kerė visuomet buvo jo interpretuotoja-sinestetė“ (užrašas Tycho plakate)
  • „interpretuodama muzika sukurtą savo sinestetiškojo partnerio…“ (aprašymas biografinėje kortelėje, aukščiau)

San Diege ir Lince Kerė dalino agentams savo vizitines korteles, pažymėtas glifų sekomis. Kaip mes galėtume kas interpretuoti?

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *