Kros Pleins

Paskelbtas Investigate Prime puslapyje 2018-11-19 dienos data (realiai atsirado 2018-12-12). Tiesioginė nuoroda: https://ingress.com/cross-plains/. Vertimas:

Kros Pleins

Į mano radarą pakliuvo žvalgybos ataskaita – atrodo, kad Henkas buvo trumpam išvažiavęs iš Ostino ir aplankė netoliese esantį miestelį. Kros Pleins, Teksaso valstija. Mažytė gyvenvietė, pagimdžiusi milžiną. Roberto E. Hovardo gimimo (ir mirties) vieta – ko Džonsonui ten reikėjo?

Teksto paveiksliuke vertimas:


<fragmento pradžia> ir grįžo penktadienį vėlai vakare.

Mums pranešta, kad būdamas Kros Pleins jis apsilankė Roberto E. Hovardo muziejuje. Priežastis nežinoma, bet buvo iškelta prielaida, kad anomalijos sukelti trikdžiai leido jam surasti prarastą bendrą R. E. Hovardo ir H. F. Lovekrafto kūrinį, galimai per portalų tinklą. Žinoma, kad šie du autoriai susirašinėjo, siekdami sukurti „bendrą visatą“. Mūsų šaltiniai <fragmento pabaiga>


Sprendžiant iš šio teksto, už „Mnemosinės ašaras“, pasirodžiusias Kros Pleins, turėtume būti dėkingi Henkui Džonsonui.

Paveiksliuko fone – R. E. Hovardo kambario nuotrauka. Kambarys perdarytas į miegamąjį iš verandos (atkreipkite dėmesį į langus), kas buvo ganėtinai įprasta tais laikais. Per langą iš namo vidaus rašytoją stebėdavo jo motina, kuri ilgus metus sirgo tuberkulioze. Pirmame nuotraukos plane (ir panaudota nuorodos į puslapį miniatiūroje) – lentelė, aprašanti kupranugario formos medinę rašalinę, kurie R. E. Hovardui iš Jeruzalės parvežė galanterijos prekeivis Sesilis Azaras Lotifas. Beje, S. Lotifas buvo pirmas libaniečių kilmės žmogus, išrinktas į Teksaso valstijos Atstovų rūmus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *