Iš istorijos: Klue – primityvus

Penkioliktame seanse Ada duoda Vendei ir P. A. Chapeau pasiklausyti ištrauką iš 1218 Klue įrašo, paskelbto 2013 m. kovo mėnesį po susidūrimo su perėjusiu į Galutinybę Džarviu prie paminklo Viljamui Volesui. Antroji jos pasisakymo dalis iš tiesų yra neblogas Pasipriešinimo manifestas.

Vertimas:

Klue: Tai Klue. Jei žiūrėjote mano vaizdo įrašus, tai žinote, kad jaučiau stiprų poreikį grįžti į mano gimtąją Škotiją. Taip ir padariau, ir dabar žinau kodėl. Bent jau iš dalies. Jo vardas buvo Džarvis. Jis tvirtina, kad taip vis dar yra. Bet tai, ką aš ten radau, buvo kažkokia keista tarpdimensinė būtybė, kažkokia ideali esybė. Jis nebuvo žmogus. Tai buvo kažkas tokio… aš nieko panašaus nebuvau mačiusi. Jis bandė paveikti mano mintis, įkalbėti ir įtikinti mane eiti į šviesą, patikėti kažkokia idealia Nušvitimo išraiška, patikėti dar kažkuo, idealia visatos versija, idealia ateitimi artai dabartimi kitame laike… Jo žinutė iki šiol buvo neužbaigta. Dabar ji yra užbaigta.

Titrai: Mano vardas yra Rolandas Džarvis. Aš nesu miręs. Pasiruoškite Nušvitimui. Pasitikėkite savo vidiniu balsu, kol jis taps nebe jūsų. <Šiuos žodžius girdime iš portalų Ingress Prime.>

Klue: Jei Džarvis norėjo priversti mane nusileisti, tai jis pasirinko netinkamą vietą. Viljamas Volesas atidavė gyvybę už savo idealą – kad visi žmonės turi būti laisvi. Mano atvertimas gal ir padėtų išjudinti armijas, bet negalėtų valdyti žmonių širdžių. Ne. Aš renkuosi primityvų, kartais žiaurų, kartais bjaurų, bet dažnai nuostabų, ir magišką, ir nepaprastą gyvenimą, kurį turime mes, žmonija. Kurį turėjome visada, kurį turime dabar, ir kurį turėsime visada. Aš padarysiu viską, ką galiu, kad pasipriešinčiau Šeiperiams, todėl, kad vienintelis dalykas, kurį jie gali pasiūlyti mums, tai kova. Tokia, kuri padarys mus stipresniais ir tikresniais žmonėmis.

Vaizdo įraše yra šis tas paslėpta. Ties 1:05 sekunde atbulai paleistame garso takelyje girdima Džarvio žinutė. Vertimas:

Mus nusako dėžutės, į kurias mus padeda kiti, arba dėžutės, kuriose įkaliname save patys. Tiesos ignoravimas nepadaro jos mažiau tiesa, bet tiems, kurie nori matyti, tiesa yra visur aplinkui. Šiandien ji tampa labiau apibrėžta, artimesnė jums. Turite savęs paklausti, kai Šeiperiai išties jums ranką, ar ji apkabins, ar praris jus? Ar išsilaisvinsite iš savo dėžutės, ar ji taps karstu, kuriame būsite uždarytas amžinai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *