Interviu su Kere K. Gaosionge

Date-Maru komanda ima interviu iš Kerės Kempbel per Gaosiongo anomaliją

Vertimas (tekstas buvo sutrumpintas, siekiant padaryti jį aiškesnį):

Klausimas: Per pastarąsias dvi dienas susipažinote su beveik visais agentais čia, ką apie juos manote?
Kerė: Aš labai dėkinga, kad jie atvyko padėti man su mano tyrimais. Aš jiems skolinga gyvybę, kaip žinote, jie man padėjo išgyventi Lincą [anomaliją – red.], taigi aš labai dėkinga, kad jie tęsia savo puikų darbą.
Klausimas: Mums įdomu, kodėl atvykote į mūsų uostą, Gaosiongą?
Kerė: Na, šiai anomalija postūmį davė Ko Lan operacija ir Osirio akmens suradimas. Čia, Gaosionge, yra didžiausia Enocho XM šukių, kurias aš seku, koncentracija. O taip pat tos naujos paslaptingos glifų kalbos artefaktų. Aš bandau nustatyti, kaip tai susiję. Kodėl Osirio akmuo sukėlė anomaliją čia, ir kodėl tos didelės koncentracijos taip čia? Kadangi aš dabar priklausau Nušvitimo frakcijai, aš esu čia, kad padaryčiau viską, ką galiu, kad Nušvitimas laimėtų Osirio anomalijas.
Klausimas: Jūs skiriatės nuo kitų tyrėjų tuo, kad neturite sąsajų su šia, 1218, visata. Kiti turi savo atitikmenis šioje visatoje, tačiau mūsų visatos Kerė Kempbel prieš daug metų pasiaukojo, kad išgelbėtų žmoniją, todėl nuo to laiko, kai išgyvenote Cassandra Prime anomaliją Lince, jūsų gyvenimas yra visiškai unikalus, nesusijęs ir neapribotas niekuo. Taigi, kokie jūsų planai ateičiai?
Kerė: Na, aš sužavėta, kad laikote mane tokia neribota, tačiau nesiryžčiau su tuo sutikti. Mane labai neramina tos naujos glifų kalbos, kurios dar nesuprantu, artefaktai. Kaip vakar minėjau agentams, aš manau, kad tuos artefaktus čia patalpino ne Šeiperiai, o kažkokia ne-egzogeninė jėga. Manau, kad tai žmonių grupė, apie kurią iki šiol nieko nežinojome. Tai, kad jie visi sukoncentruoti čia, kur daugiausia Enocho XM šukių, sudaro man įspūdį, kad už to slypi kažkoks planas, ir man neramu dėl savo saugumo ir dėl Enocho. Tikiuosi, kad mums pavyks išsiaiškinti, kaip jį surinkti ir atkurti.
Klausimas: Neseniai matėme animacinį serialą – o daugelis mano, kad tai dar viena paralelinė visata, atspindėta tokiu būdu – ir jūsų sugebėjimai atrodo labai panašūs į Saros. Ne paslaptis, kad yra korporacijų, kurios norėtų išnaudoti tokias žinias ir talentą savo tikslams. Yra organizacija, kuri tyrinėja tamsiąją XM ir yra bandžiusi ją paversti ginklu. Ar jus taip pat neramina ta organizacija?
Kerė: Tai nuolatinis nerimas. Neseniai padariau tam tikrus atradimus, kurie paskatino mane laikytis nuo tamsiosios XM kuo toliau. Aš džiaugiuosi, kad didžiausia mano tyrimų dalis susijusi su tikrąja XM, ir negaliu daug atskleisti apie tamsiosios XM tyrimus.
Klausimas: Suprantama. Per Darsana Prime anomaliją Tokijuje mes ėmėme interviu iš Rolando Džarvio ir prašėme paaiškinti, kas yra Galutinybė. Jis tai apibūdino taip: per šią dimensiją XM ateina į visus pasaulius, per šią dimensiją, tuo pačiu metu ir iš to paties šaltinio. Kaip manote, kas tas šaltinis? Šeiperiai? N’Zeer? Bendras jų egzistavimas, ar nė vienas iš jų?
Kerė: Na, tikroji XM ateina iš XM substrato, o jame yra tik Šeiperių duomenų signalas. Šioje XM aš nepagaunu signalų iš jokių kitų jėgų, nei N’Zeer, nei kitokių. XM substratas yra tas pats visoms visatoms, ir manau, daugelis Niantic projekto tyrėjų sutiks, kad tos visatos egzistuoja tuo pačiu metu, tačiau dėl riboto mūsų suvokimo mes jas patiriame kaip einančias viena po kitos. Todėl šaltinis yra pastovus ir panašus visose visatose. Dėl N’Zeer aš manau, kad jų signalas ateina tik per tamsiąją XM. Jei Henko Džonsono tyrimai neklysta – o aš juo labai pasitikiu – jis pasakojo kaip Aleksandras Makedonietis ir 13 Magnus pasiekė lemtingą pergalę prieš N’Zeer, ir mes manome, kad todėl nematyti labai daug XM, nes tos jėgos buvo prislopintos dėl tos pergalės. Todėl mes matome ne visą XM.
Klausimas: Paminėjote XM substratą. Ar tikėtina, kad yra kiti substratai, iš kurių sklinda kitų tipų energija, ar dar kas nors?..
Kerė: Tai puikus klausimas. XM yra labai bendras terminas, ir mes apie ją tiek daug nežinome. Tai tiesiog egzotiška materija, gal mes dar neatradome skirtumų tame, ką matome. Įsivaizduoju, kad galėtų būti ir kitų substratų, bet aš kol kas žinau tik tikrosios XM substratą.
Klausimas: Minėjote tamsiąją XM. Žinau, kad vengiate šios temos, bet vis dėlto, ar randate joje kokį nors signalą, šabloną, kokią nors glifų tipo žinutę ar kalbą? Ar kažkas tokio gali slypėti tamsiojoje XM?
Kerė: Yra kalba, kurią man geriausiai pavyko įžvelgti įprastoje XM. Mane trikdo tai, kad tuo pačiu metu, kai Enochas suskilo į XM šukes, įvyko tamsiosios XM sprogimas. O taip pat aš matau šią naują paslaptingą kalbą, bet ji pasireiškia įprastoje XM. Ir aš esu įsitikinusi, kad ta nauja kalba, kaip ir jėgos tamsiojoje XM, yra priešiška. Nežinau, ar jos susijusios. Aš nepagaunu kažkokio signalo, bet aš nedaug tyrinėju N’Zeer. Tai tiek ir galiu jums pasakyti – kad nežinau, ir kad dar daug reikia išsiaiškinti.
Klausimas: Grįžtant prie jūsų tyrimų srities, ar yra kažkoks proveržis jūsų glifų tyrimuose, ar dar kažkas XM sraute, kažkas tokio, kaip glifų kalbos šaltinis?
Kerė: Dabar aš labiausiai norėčiau susitelkti ties naująja glifų kalba, kuri mus pasiekia per tikrąją XM. P. A. Chapeau nemažai gilinosi į tai, ir aš užtikrinta dėl tos dalies, kurią jis iki šiol rado. Jis kalba apie organizaciją pavadinimu „Nemesis“. Nežinau, ar tai ta pati grupė, kuri paliko šiuos artefaktus portalų tinkle. Bet stebėdama agentų darbą čia, pradedu pridėti du prie dviejų. Dar nieko negaliu pasakyti, bet manau, kad Nemesis gali būti susiję su mūsų matomais naujais glifais. Nežinau, ar taip užmanyta, kad man sunkiai sektųsi juos atkoduoti, ar jie tikisi, kad aš galų gale suprasiu signalą. Aš tikiuosi, kad man pavyks ir toliau tyrinėti signalą, nors pastaruoju metu nesijaučiau saugi, po to, kai sužinojau apie Nemesis. Ir Enochas man buvo toks artimas, tai dėl jo aš patekau į Niantic projektą. Be jo nebūčiau galėjusi išreikšti vizijų, kurias mačiau, kai jis kūrė muziką, ir nebūčiau galėjusi pasiūlyti jų NIA. Ir dabar, kai jis yra XM šukės, pradedu bijoti dėl savo pačios saugumo.
Klausimas: Trumpas klausimas. Lince minėjote, kad esate sinestetė, XM sinestetė. Įdomu, kaip tai veikia jūsų kasdieninį gyvenimą?
Kerė: Tai iš tiesų yra gana keista. Kai pirmą kartą tai atradau, tai buvo tarsi… žinote, yra tokie psichodeliniai akiniai, kuriuos užsidėjus visos šviesos žiburiuoja? Panašiai, kai aš girdžiu muziką, pamatau tam tikrus objektus. Savo draugų ir kai kurių tyrėjų iš laboratorijos dėka aš pradėjau skirti realybę nuo vizijų, nors tai vis tiek panašu į haliucinogenų poveikį. Yra garsų, kurie tai sukelia labiau nei kiti, ir aš prie to pripratau. Iš vienos pusės tai gan žavu, iš kitos būna baisu, nes negaliu kontroliuoti vizijų, kurias matau. Tai tiesiog kažkas, su kuo reikia gyventi.
Klausimas: Tai reiškia, kad pačioje pradžioje labai išgąsdinote savo šeimą ir draugus?
Kerė: O taip, labai!
Klausimas: Vakar jūs sakėte agentams, kad Enochas pavirto XM šukėmis, kai jam sutrukdė transformuoti simuliakrą…
Kerė: Tikriausiai turėčiau paaiškinti, kas tie simuliakrai. Enochas yra simuliakras, kas reiškia, kad jo tikrasis kūnas yra saugomas kažkur kitur, o jis yra atkurta versija, koks jis buvo. Simuliakrai gali patirti rekursiją, tai yra, atgimti, jei žūva, taigi, tam tikra prasme yra nemirtingi. Po 1331 dienos jie praranda atsiminimus ir yra atkuriami iš naujo, jei iki to laiko nemirė dėl kažkokių kitų priežasčių. Todėl tai buvo visiškai netikėta, nors ir ne sutapimas, kad Enochas tuo metu mirė. Įspūdinga, kad kažkas užfiksavo momentą kai tai įvyko per anime peržiūrą. Aš visiškai priblokšta, kad jis nepatyrė rekursijos. Aš stengiausi slėpti šią informaciją, nežinau ar jūs tai turėjote omenyje… dvejoju apie tai kalbėti viešai, bet mes neseniai sužinojome, kad iš tiesų visi Niantic projekto tyrėjai irgi yra simuliakrai. Taigi, jei jam nepavyko rekursija, tai kas tuomet gali nutikti kitiems? Jaučiu, kad dabar esame labai pažeidžiami ir esu dėkinga už bet kokią pagalbą, kurią gali pasiūlyti agentai.
Klausimas: Ar jūs pati matėte, kaip tai nutiko?
Kerė: Ne. Aš mačiau tik vaizdo įrašą. Aš buvau peržiūroje anksčiau už jį. Jis pasiliko ilgiau, kad pagrotų.
Klausimas: Taip, mes matėme žinutę jūsų eskize. Aš manau, kad jums nereikėtų rūpintis, jūsų ryšys su Enochu nėra materialus, o dvasinis…
Kerė: Taip, aš girdžiu jo muziką net ir dabar, kai jis XM šukėse. Manau, mane neramina tai, kad aš negaliu jam atsakyti, ir aš norėčiau žinoti, kad jam viskas gerai.
Klausimas: Dar vienas trumpas klausimas. Ką jūs manote apie Osirio akmenį? Paaiškinsiu. Mūsų žiniomis, tokie objektai, kaip Osirio akmuo, vadinami pirminiais objektais, egzistuoja tarp dimensijų ir turi didžiulę galią, jei žinai kaip ją aktyvuoti. Taigi, ką jūs manote apie Osirio akmenį, kuo jis toks ypatingas?
Kerė: Aš taip mažai žinau apie Osirio akmenį, taigi neturiu jums gero atsakymo. Bet mane neramina tai, kad nieko negirdėjome iš Henko ir kitų TKO (taktinių kinetinių operacijų – red.) komandos narių. Manau, kad P. A. Chapeau galvoja, kad Nemesis numušė vieną iš mūsų lėktuvų, skridusių į Ko Lan salą, todėl aš susirūpinusi dėl jų sąsajų su Osirio akmeniu ir kodėl šio objekto suradimas davė postūmį šiai anomalijai. Nerimauju, bet turiu labai mažai informacijos apie Osirio akmenį.
Klausimas: Taigi, ką tik minėjote 1331 dienos terminą. Ar kažkaip ruošiatės šiai galimai rizikai?
Kerė: Kaip žinote, esu prisiekusi eskizuotoja, ir aš nuolat matuoju tai, ką nupiešiu kai man kyla vizijos. Taigi, tas knygas saugau kaip galėdama geriau, be to, nuolat rašau dienoraštį. Aš laikau tuos dienoraščius ir eskizus, ir matavimus vienoje vietoje ir tikiuosi, kad galėsiu juos paslėpti kažkur, kur sekanti Kerė juos suras ir atgaivins prisiminimus.
Klausimas: Komandos vardu dėkoju už interviu skirtą laiką.

Interviu ėmė Date-Maru komanda, Kerę kalbino @AdamTWN.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *