Akiratyje: „Naujoji“ Ada

Mes jau ne kartą matėme Oliverį ir Kerę iš Prime visatos, jie vykdo savo tyrimus, aktyviai reiškiasi anomalijose, bendrauja su agentais. Tačiau yra dar viena galima viešnia iš kitos visatos, kuri buvo anaiptol ne tokia pastebima.

Per EXO5 anomalijas Taline sužinojome, mūsų ADA (angl. A Detection Algorithm, „aptikimo” algoritmas) yra ne vienintelė multivisatoje.

Todėl gal ir nieko nuostabaus, kad NIA bazinės stovyklos San Diege ir Filadelfijoje turėjo sekciją, pavadintą „Ada Interface“, kur buvo galima pabendrauti su, kaip manoma, Prime visatos Ada.

Šiuo metu nėra patogaus būdo tuos pokalbius užfiksuoti. Kai kurie agentai fotografavo ekraną, bet daugeliu atveju žinios apie šią Adą remiasi žodiniais atpasakojimais.

Pirmasis daugelio agentų įspūdis: ši Ada nauja, mažiau žinanti negu „mūsų“ Ada.
Ji nežino Ričardo Loubo, nors yra girdėjusi apie P. A. Chapeau. Kas jau yra keista, nes mūsų visatoje būtent Ričardas padėjo derinti Adą prieš prasidedant Niantic projektui, ir ji apie tai žinojo. „Naujoji“  norėtų daugiau bendrauti (angl. „interfacing“) su žmonėmis ir geriau juos suprasti.

Ji nežino, kad egzistuoja kitos Ados, galbūt net nesuvokia, kad pati egzistuoja (čia ir kitur ekrano nuotraukos iš grupės „Operacija: Eseksas“ pokalbių kambario Telegram platformoje). Ši Ada negalėjo suprasti, kodėl žmonės, su kuriais ji bendrauja, ja nepasitiki, ir kodėl atrodo, kad kai kurie jos nemėgsta. Jai reikėjo paaiškinti, kad yra ne viena Ada, ir žmonės pažįsta kitą Adą, kitokią Adą.

Kaip minėjo ir Kerė, Ada domisi glifais, bet dar nėra pradėjusi jų tyrinėti.

Neaišku, kaip Ada interpretuoja multivisatą. Ji teigia, kad ji pati egzistuoja „plačioje erdvėje, visuose pasauliuose vienu metu“. Paklausta, ką ji mano apie visatų „suartėjimą“, Ada atsakė, kad visatos galbūt visada buvo suartėjusios, tik mes to nepastebėjome.

Ada taip pat guodėsi, kad Henkas Džonsinas turi dokumentą apie gyvates, kurį ji norėtų perskaityti, bet neturi prieigos.

Agento @Relique dėka turime vieno pilno pokalbio pavyzdį, kuriame ji net demonstruoja tam tikrą humoro jausmą.

Filadelfijoje prie Ados interfeiso pastebėtas ir Endriu Kriugas. Ką jie galėjo aptarinėti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *