Rekursija – pirmas Henko istorijos skyrius

Savaime suprantama, kad Recursion Prime anomalijos sukosi apie Henką Džonsoną. Pabandykime apibendrinti, ką matėme iki šiol.

Apie Prime visatos Henką ir rekursijos artefaktus sužinojome anomalijos pirmos dienos taisyklėse: jis gali būti simuliakras, 21 artefaktą-monetą gavo paštu, jos padės jam išsaugoti pasirinktus prisiminimus per artėjančią rekursiją.

21 artefaktas. Mūsų visatoje jų buvo 17. Gal žinojome ne apie visus? Niekaip neina iš galvos viena mintis – XM pasaulis yra įvairesnis ir sudėtingesnis, negu geba aptikti NIA ir korporacijos su savo primityviais įrankiais….

Dunraven tyrimo dalyvė Vendė apie Henką sužino per antrą seansą: „Kas išgelbės Henką Džonsoną?“. Maždaug tuo pačiu metu sužinome, kad jis yra mūsų visatoje ir dalyvaus Ostino anomalijoje. Kartu su Vende žiūrime Henko įrašus: „Klajoklio“ seriją apie Aleksandrą Makedonietį ir pirminius artefaktus, bei įrašą, kuriame Henkas aptinka savo paties lavoną oloje Afganistane.

Henkas aplanko buvusį bendražygį Azmatį, su kuriuo anuomet pateko į susišaudymą oloje, ir gauna patvirtinimą, kad yra simuliakras. Taip pat jis sužino, kaip turėtų pasinaudoti rekursijos artefaktais. Tai pirmas jų susitikimas nuo tos lemtinos dienos oloje.

Neužilgo po to su Henku susisiekia P. A. Chapeau ir Henkas jo prašo paviešinti informaciją – kad Ingress agentai padėtų Henkui aktyvuoti artefaktus per XM anomalijas. Nelabai aišku, kuriuo metu įvyko tas pokalbis – ar prieš anomalijas, ar tarp pirmos ir antros dalies. Bet kuriuo atveju, P. A. Chapeau didelių pastangų paskleisti žinią neparodė. Visgi, sis paskelbia Recursion Prime anomalijų antros dienos taisykles.

Lapkričio 17 d. per pasaulį nusirita XM anomalijos, jas laimi Pasipriešinimas, todėl po rekursijos sekantis Henko Džonsono simuliakras bus Pasipriešinimo ideologijos šalininkas.

Aiškiaregio dailininko Tycho triptikas žymi kelią į priekį – jis veda per Darsąn į Abadoną. Kas bus kitaip dabar, kai Henkas Džonsinas palaikys Pasipriešinimą? Kaip pastebi dr. E. A. Raitas, yra daug nežinomųjų, tokių kaip santykis su Azmačiu ir Jahan. Ar šis pokytis taps drugelio efektu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *