Interviu su R. Džarviu Barselonoje

R. Džarvis iš Prime visatos, Niantic projekto narys, XM sensityvus skulptorius (kaip buvo minėta – klasikinių automobilių ir supermodelių kolekcionierius) atsako į kelis klausimus Barselonoje 2018 m. lapkričio 17 d., vykstant Recursion Prime anomalijoms. Ačiū nuostabiai DATE-MARU komandai už įrašą ir kokybiškus subtitrus.

Prieš interviu R. Džarvis pašnekovams papasakojo, kad po to, kai buvo nušautas Ciuriche, jis sutiko būtybę, kurią jis vadina „Oziriu“, ir po pokalbio su ja buvo atgaivintas, nors jo simuliakrui dar nebuvo suėjusi 1331 diena. Jis taip pat teigia, kad rekursijos galimybė skeneryje yra „Ozirio“ dovana.

Pagrindinės R. Džarvio mintys trumpai:

  • Tikslas Barselonoje – padėti Apšviestiesiems laimėti rekursijos artefaktus ir palenkti Henką Džonsoną į savo frakcijos pusę (kaip žinome, jam nepavyko) bei atverti akis Pasipriešinimo, kuris Europoje toks stiprus, dalyviams.
  • Menininko kelią pradėjo nuo fotografijos, ir išbandė daugybę meno formų prieš pasirinkdamas skulptūrą. Įkvėpimas ateina iš vidaus ir su metais darosi vis stipresnis. Iš dalies jis tai sieja su XM.
  • Po rekursijos kai kurie jo atsiminimai liko migloti.
  • Apie Niantic prisimena, kad buvo apsuptas genialių, galingų, protingų ir įkvepiančių žmonių, kurie jam padarė didelę įtaką. Bet jis netiki, kad NIA supranta, ką daro, todėl jis džiaugiasi palikęs projektą.
  • Devrą Bogdanovič apibūdina kaip genialią oportunistę. Teigia, kad ji iš anksto žinojo, kas įvyks Ciuriche, ir rūpinosi tik savo kailiu. Kad jos su Ada planuoja kažką blogo ir jomis negalima pasitikėti.
  • Paklaustas, kas su juo buvo Ciuriche, jei ne Devra, jis perklausia, ar turima omenyje Akolitė, bet paskui pasako, kad tai vienas iš tų prisiminimų, kurie liko migloti.
  • Ada yra žmonijos rykštė, kuria negalima pasitikėti, ir kuri planuoja sunaikinti žmoniją.
  • dirbtinis intelektas yra nesuderinamas su Šeiperių filosofija, ir pati DI idėja prieštarauja kūrybiškumui, inovacijoms ir vidiniam įkvėpimui, kas yra Nušvitimo pagrindas (susijungti su egzistencine tiesa ir semtis iš jos galios).

R. Džarvio žinutė Apšviestiesiems (vertimas):

Mūsų laikas ateina, mes augame, daromės stipresni, išmintingesni, einame į save, o Pasipriešinimas galiausiai palūš. Tai mūsų likimas atnešti žmonijai Nušvitimą ir geresnį pasaulį.

Reikia pastebėti, kad tai pirmas kartas, kai Prime visatos žmogus pavadino Šeiperius Šeiperiais. Bendrai, šis R. Džarvis atrodo neįprastai gerai suderintas su mūsų, 1218, visata. Gal tos jėgos, kurios grąžino jo simuliakrą į gyvenimą nesuėjus 1331 dienos terminui, vis dėlto padarė kažką daugiau negu tik tai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *