Dunraven vienuolikto seanso vaizdo įrašas

Paskelbtas Dunraven puslapyje 2018-12-31.

Vaizdo įrašo aprašymas panašus į ankstesnio seanso: „Prieštaringas turinys. Galimai trukdo Etiško elgesio su dirbtiniu intelektu draugija. Henkas Džonsonas patiria rekursiją.“ ir „XM įtakos protarpiais suvokiančiam (angl. intermittently cognizant) subjektui tyrimas“.

Vertimas:

Titrai: [Etiško elgesio su DI draugija] 2 fazė – Henkas Džonsonas patiria rekursiją. [Perimta] Dunraven stebėjimo medžiaga / H. Džonsono (archeologas, XM tyrėjas) dienoraštis.

<Matomas ekranas, panašus, kaip Dunraven stebėjimo patalpoje. Jame rodoma, kaip Vendė apžiūrinėja auditoriją su veidrodžiu. Ją pakeičia Henko vaizdas.>

Henkas iš ekrano: Gerai, tai yra žinutė… na, tikriausiai, man. Tai niekada netaps mažiau keista. Žmogau, tikrai norėčiau turėti daugiau laiko, kad galėčiau apibendrinti viską, kas įvyko… Žinai, aš galvoju, kai tau ateis laikas daryti tokį įrašą sekančiam simuliakrui… Aš galvoju, ar tu dar būsi Henkas Džonsonas, kurį aš atpažinčiau… O, taip, informacija, svarbu. Sek užuominomis, kurias tau palikau. Pirmąją rasi toje vietoje, kur mes pirmą kartą mirėme. Vėl susisiek su Vende. Aš nepasitikiu Dunraven fonu ir manau, kad ji… gali būti viso to raktas. Ir svarbiausia, jokiomis aplinkybėmis nereikia… <juokiasi> Juokauju, aš tau taip nepadaryčiau. <išnyksta šviesos blyksnyje>

<Kamera pasisuka ir parodo nematytą moterį.>

Moteris: Tai čia Henkas Džonsonas? Ir jis patyrė rekursiją? Ką tai reiškia mums?

Vyro balsas: Henkas Džonsonas susipyko su protu ir prisijungė prie Pasipriešinimo, o tu klausi, ką tai reiškia mums? Tai reiškia, kad prasidėjo antra fazė.

Titrai: Nustatoma Henko Džonsono frakcija… pasipriešinimas.

Šis vaizdo įrašas sukelia dar daugiau klausimų (ir dar mažiau atsakymų), nei ankstesni. Kas ta moteris, su kuo ji kalbasi, ar tai ta pati Dunraven stebėjimo patalpa, ar kita tokia pati patalpa, ar jie priklauso Etiško elgesio su dirbtiniu intelektu draugijai? Aišku tik, kad jie greičiausiai yra iš Nušvitimo frakcijos, bent jau pagal reakciją į H. Džonsono frakcijos pakeitimą. Ir panašu, kad jie kažkaip susiję su „antrąja“ Vendės esybe (neaišku, suvokiama, ar nesuvokiama), kuri kalbėjo devinto seanso pabaigoje – abu kartus buvo paminėta „antra fazė“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *