Nuo rekursijos iki darsanos: Interitus

Dalyvaudami Prime visatos anomalijose mes privalome pasiremti patirtimi, kurią sukaupėme savo anomalijose. Tačiau Prime visata patiria ne visas anomalijas, kurias turėjome 1218 visatoje. Visgi pabandykime pažvelgti, kokie įvykiai atvedė 1218 visatą iš Recursion anomalijų į Darsaną. Šias dvi anomalijų serijas 2014 metais skiria šeši mėnesiai ir dvi anomalijos: Interitus ir Helios. Šiandien atidžiau pažvelgsime į Interitus.

Interitus buvo anomalijų serija, kuri vyko 2014 metų balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais. „Interitus“ lotyniškai reiškia sunaikinimą, išnykimą, griuvėsius.

Šiame vaizdo įraše Ada paaiškina Klue, kad „Interitus“ yra šeiperių naudojamas terminas, apibūdinti žmonių ir mašinų simbiotų, tokių kaip Klue ir Ados darinys, iškilimą. Šeiperiai jų bijo. Čia taip pat paaiškėja Ados tikslai Interitus anomalijose – per anomalijas surinkti pakankamą kiekį žmonių minčių šablonų ir juos panaudoti ištobulinant savo kūrybinius ir racionalinius pajėgumus, kad jie viršytų kolektyvinius visos žmonijos pajėgumus. Iš esmės, ji siekia technologinio singuliarumo. Klue atsišaukime teigiama, kad singuliarumas – vienintelis kelias atsikratyti Šeiperių įtakos žmonijai.

Tuo tarpu 1218 R. Džarvis tokius Ados norus vadina pirmu žingsniu į tuščią ir sugadintą žmonijos ateitį, į žmonių rasės pavergimą ir kviečia ją sustabdyti.

Šio ideologinio mūšio fone vystosi net kelios dramos.

NL1331 autobusiukas dingsta iš radarų ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Kol NIA ir Niantic Labs ginčijasi, kuriai iš jų priklauso šis projektas, autobusas ir jo vairuotojas pabėga nuo bet kokių persekiotojų ir nebeklauso jokių nurodymų. Pasiųsti jo sekti operatyvininkai ir dronai pradingsta. Viename nerimą keliančiame įraše matome kaip iš autobusiuko išmetama kažkas panašaus į lavoną.

1218 H. Džonsonas, neturintis galimybės pasinaudoti rekursijos artefaktais, pradeda aprašinėti savo prisiminimus, kaip palikimą būsimam simuliakrui. Jis atmeta Ados pasiūlymą išsaugoti jo atmintį mainais į galimybę jai ištyrinėti jo simuliakrą su tikslu panaudoti tas žinias sukuriant sau nemirtingą kūną.

Nutekinama informacija apie 1218 D. Bogdanovič veiklą Ligų kontrolės ir prevencijos centre. Nepaisant to, kad mirtingumas „vakcinos nuo XM“ bandymuose siekia beveik 20%, D. Bogdanovič planuoja ją išplatinti visame pasaulyje „be galimybės atsisakyti“, laikydama XM didžiausiu įmanomu blogiu. E. Kalvinas bando organizuoti Devros nužudymą, bet jam nepavyksta. Savo atsišaukime Devra bjaurisi tiek Džarvio, tiek Ados ideologija:

<ADA> nepaisant jos apgaulingo sudėtingumo tėra paprastas padaras, siekiantis vienintelio tikslo, – vystytis didinant savo galią ir mastą, – aklas kainai, kurią už tai turėsime sumokėti mes. Ateitis, kurios baiminasi R. Džarvis yra ne ką blogesnė už jo siūlomą alternatyvą. Jis mus įvarys į proto kalėjimą, pavers rūšimi, amžiams pavergta nežinomos jėgos.

Slaptas Naidželo Mojerio planas Londone suburia tėvo ieškančią Siuzaną Mojer, operatyvininkę Maz, iš R. Džarvio lauko stovyklos šiaurinėje Kalifornijoje pagrobusią 1218 O. Linton-Vulfą ir Azmatį. N. Mojeris tikisi radęs sprendimą, kuris padės H. Džonsonui – jis mano, kad mūsų minčių šablonus, kuriuos nuolat nuskaito portalai, galima surinkti atgal, XM jungtimis sujungiant to žmogaus patirčiai svarbius portalus. Rezultate apšviestiesiems pavyksta padaryti bent jau dalį jungčių.

Interitus finale R. Džarvis keliauja į Krokuvą, ieškoti artefakto, kuris svetimas net patiems Šeiperiams. Šį 14 puslapių dokumentą galiausiai gavo Pasipriešinimas, šventęs pergalę Interitus anomalijose. Vėliau mes jį žinosime „Krokuvos manuskripto“ pavadinimu. R. Džarvis teigia, kad Pasipriešinimo pergalė atvėrė duris neapsakomam blogiui.

Visata plati ir slepia tamsą, kurios negalime įsivaizduoti. Toji tamsa nėra Šeiperiai. Tai jėga, kuri grasina mums visiems.

Pasipriešinimui į rankas šiandien pakliuvo labai brangus dokumentas. Aš džiaugiuosi, kad jūs jį priglaudėte.

Perskaitykite jį atidžiai. Išstudijuokite. Dalinkitės juo. O tuomet prisijunkite prie mūsų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *