Niantic Kalėdų praeities vaiduoklis (3/3)

Toliau gilinamės į užuominas, paslėptas Niantic Labs šventiniuose pranešimuose (pirma dalis, antra dalis). Šiandien – paskutiniai trys dokumentai.

2018 m. gruodžio 29 d. – Minčių pasiklausymas

Šis dokumentas vėl mus perkelia laiku atgal. Interitus pradžia, iš 2014 m. balandžio mėn. paskelbto nuorašo paaiškėja, kad Omnivore gali tam tikra prasme skaityti mintis. Tai yra, Ingress skeneris, esant pakankamam XM kiekiui aplinkoje, fiksuoja naudotojo psichinę veiklą, o Omnivore, remiantis kita informacija apie stebimą subjektą, gali paversti tuos duomenis sakinių fragmentais. Reikia pažymėti, kad čia kalbama apie Omnivore dar prieš jos didelį patobulinimą Helios anomalijų pabaigoje. Galima tik įsivaizduoti, ką tokiu metu jau gebėjo Ada.

2018 m. gruodžio 30 d. – N’Zeer amžius

Šį pokalbį jau minėjome kalbėdami apie glifus. E. Kalvinas atsiskleidžia kaip Antimagnus pasekėjas ir džiaugiasi, kad N’Zeer amžius atneš tvarką, aiškumą ir tiesą. Bet jis nenori sunaikinti 13Magnus, tam atvejui, jei kartais pasirodytų neteisus. Pokalbis užfiksuotas pasibaigus Darsanos anomalijoms 2014 m. gruodį.

2018 m. gruodžio 31 d. – Civilė

Paskutinis dokumentas nukelia mus į Darsanos anomalijas. 2014 m. lapkritį 1218 H. Džonsonas keliavo per Indiją ieškodamas informacijos apie N’Zeer, o XM korporacijų siųsti smogikai bandė jį sugauti, tuo pačiu trukdydami vieni kitiems. Po susišaudymo lapkričio 17d. sužeistas H. Džonsonas pasislėpė šventykloje ir įtikino vietinę moterį padėti jam pasislėpti. Paskelbtuose pokalbių nuorašuose atskleidžiamos korporacijų pastangos juos susekti. Tuo metu niekas dar nežinojo, kad minėtoji civilė Džahan yra Antimagnus lyderė.

2019 m. sausio 1 d. – Pabaiga

Paskutiniame šventiniame pranešime nėra jokio dokumento, tik Niantic Labs naujametinis sveikinimas. Šalia dokumentų ant stalo stovi prietaisas su užrašu „Niantic tyrimų laboratorijos nuosavybė“.

Šioje nuotraukoje geriau matosi leidinys, kurio kraštą jau matėme gruodžio 23 dienos nuotraukoje, bet jo identifikuoti vis tiek nepavyko. Tekstas apačioje „48 Pollet St<…>“ galėtų būti adresas – Poleto gatvės 48 namas. Šis adresas yra Gernsyje, bet išskyrus tai, kad penktajame dešimtmetyje ten veikė fotosalonas, jis daugiau niekuo neypatingas.


Pakartojant mėgstamą Tycho klausimą – ką tai reiškia? Kas tai per rinkinys dokumentų, kodėl būtent šie dokumentai, ką jie turi bendro?

Žiūrint į originalų dokumentų paskelbimo laiką, diapazonas labai platus – nuo Kasandros pabaigos iki Šonino. Daugiausia dokumentų – iš Darsanos ir Šonino, kas galbūt reiškia, kad tas, kas juos surinko, bando ieškoti užuominų apie būsimus Prime įvykius.

Daugiausia dokumentų – NIA protokolai, stebėjimo įrašų nuorašai ir kt., nors yra ir keli, parengti XM korporacijose – Hulong ir Visur. Bendrai narinėjamas laikotarpis – Interitus, Helios, Darsana… – buvo aktyvaus korporacijų veikimo laikotarpis. Tuo tarpu Prime visatoje apie jas nežinome nieko. Ar kažkas perėmė XM tyrimus po to kai Niantic projektas buvo uždarytas? Ar Dunraven yra viena iš tokių iniciatyvų?

Visi pademonstruoti dokumentai buvo skelbti Niantic sąmokslo tyrimo G+ paskyroje. Ant kai kurių iš jų matosi paskelbimo datos, taigi jie gali būti paimti iš Niantic Project Files leidinių. Tai yra, jie visi paimti iš viešai prieinamų šaltinių.

Ryškėja kelios pagrindinės temos. Visoms joms bendra tai, kad jos kol kas labai mažai minėtos Prime kontekste.

  1. N’Zeer, jų grįžimas į mūsų pasaulį. 1218 visatoje nuo pat Darsanos labai daug dėmesio skiriama N’Zeer. Tuo tarpu Prime kontekste net ir apie Šeiperius kalbama labai mažai (tik iš R. Džarvio, bet jam smegenis galimai praplovė tarpdimansinė būtybė).
  2. Džahan. Šiek tiek siejasi su pirmąja tema, nes būtent Džahan, kaip Antimagnus vadovė, buvo tas variklis, kuris daugiausiai kovojo dėl N’Zeer grįžimo. Tačiau įdomu dar kai kas – parodyti du momentai, kurie tarsi įrėmina mūsų (ir H. Džonsono) pirmąją pažintį su Džahan. Nuo nepažįstamos moters, sutikusios padėti, iki priešiškos organizacijos vadovės, tapusios jo draugo mirties priežastimi. Po tų pirmųjų audringų mėnesių jų santykiai beveik nebesikeitė – jie liko draugais-priešais, kuriems kartais prireikia vienas kito žinių ir įgūdžių.
  3. Ada, jos gebėjimas „būti kaip žmogus“ ir jo genezė. Dar labiau apibendrinant – bendrai dirbtinių intelektų Niantic sąmokslo tyrime gebėjimai (Omnivore minimas vos ne dažniau negu Ada). Tai irgi keista tema Prime kontekstui – iki šiol apie Adą girdėjome ypatingai mažai, Ados interfeisas, kurį matėme Prime anomalijose buvo ypatingai paprastas, ir nerodė net panašių gebėjimų į tuos, apie kuriuos buvo kalbama čia. Palyginimui – PACv1.0 praeitą kartą žiūrėtą dokumentą komentuoja „nesu tikras ar mano mergina buvo iš kūno ir kraujo, ar kompiuteris“, tuo tarpu naujasis PAC juokiasi iš minties apie kokius nors jausmus kompiuteriui.

Kelios šalutinės temos – Šonino anomalijų akcentavimas ir japoniškas skeneris tarsi baksnoja į Japoniją. Tai patvirtintų ir knyga apie Tolimuosius Rytus.

Ir kuo čia dėtas Šeiperių signalas? Ar kada nors buvo išsiaiškinta, kas tai buvo, ir kokį poveikį jis padarė?

Bus įdomu pamatyti, kurios iš šių temų iš tiesų bus realizuotos ateinančiais mėnesiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *