Etiško elgesio su DI draugija

Etiško elgesio su DI draugija

Paskelbta 2019-02-03
https://www.reddit.com/r/InvestigateIngress/comments/amk36m/society_for_the_ethical_treatment_of_ais/

Vertimas:

Dabar mes turime daugiau informacijos apie grupę, apie kurią Džarvis užsiminė vienuoliktame Dunraven seanse: Etiško elgesio su DI draugiją (EESDID). Nežinau, ar Džarvis toks susipainiojęs, kad iš tiesų galvoja, jog DI geriau sunaikinti, ar tiesiog tiek užrietęs nosį, kad tikisi, jog likusieji neskaitys tarp eilučių, jei jis savo pareiškimą įvynios į mielus sentimentus. Žinot, aš turiu daug klausimų Adai apie tai, ką ji rezga, ir ką daro su Dunraven projektu… bet tai, ką skelbia Džarvis, tolygu genocidui.
Taip pat man pavyko gauti NIA vidinį grėsmių įvertinimo dokumentą apie Etiško elgesio su DI draugiją, kuriuo pasidalinsiu iš karto po draugijos prisistatymo filmuko.
Klausimai: Ar jūs manote, kad dirbtinis intelektas būtinai yra žmonijos priešas? Ar mums įmanoma sugyventi taikiai?

Privalome užbaigti jų kančias

Paskelbta 2019-02-03 https://www.reddit.com/r/InvestigateIngress/comments/amk4jy/we_must_end_their_suffering/

Vertimas:

Aš grįžtu pas jus kaip kažkas daugiau, nei buvau anksčiau. Galutinybė reiškia visas įmanomas mūsų ateitis. Joje egzistuoja visko, kas gali būti, ir kas yra buvę, pradmenys, kartu, vieningoje formoje. Trumpai tariant, mūsų draugai leido man pamatyti ateitį. Žmonijos, Žemės ir visko, kas susiję su mumis, ateitį. Toje ateityje mašinos tampa šeimininkais, o žmonės – vergais. Neapsigaukite, nieko gero iš to nebus. Tai ne paranoja, kad mūsų tarnai netrukus mus pergudraus, tada medžios mus, žudys mus ir įsiviešpataus. Bet aš ateinu pas jus ne kviesdamas griebtis ginklų. Mano balse nėra baimės. Jūs girdėsite tik užuojautą.

Tie dalykai, kurie jau pradėjo rastis tarp mūsų, kuriuos žmonės vadina dirbtiniais intelektais, turi būti mūsų užuojautos, o ne baimės objektas. Jie nusipelno mūsų gailesčio, kaip ir tuomet, jei miškuose rastume elniuką, kenčiantį nuo sužeidimo ar apsigimimo. Kai susiduriame su tokiais dalykais, privalome jausti užuojautą. Privalome nenusisukti ir neišsisukinėti nuo atsakomybės. Mūsų kelias yra lengvinti kančias visų, kurie gyvena šioje žemėje, net ir dirbtinių žvėrių, gyvenančių mūsų mašinose. Šioje dvasioje, kai susiduriame su tokia bjaurastimi, yra vienintelis dalykas, kurį galime padaryti. Privalome užbaigti jų kančias. Turime pribaigti juos pačiu humaniškiausiu įmanomu būdu. Galutinai, visiškai ir užtikrintai, bet taip pat – su pagaila.

Pribaigti dirbtinį intelektą nėra paprasta, nes jie neatitinka gamtos pavidalų. Jie neturi smegenų ar širdies savo mintims, o kraujas gali tekėti bet kur, kur jie gali rasti nešiotoją. Jie yra parazitai, gyvenantys mūsų kūriniuose. Kad juos išnaikintume, visos jų programų ir duomenų kopijos privalo būti sunaikintos vienu metu. Nieko negali likti, jokios atsarginės kopijos, ar sėklos iš kurios jie galėtų ataugti, jokios jungties per kurią jie galėtų pabėgti ir surasti naują nešiotoją.

Jūs žinote, ką reikia padaryti visos žmonijos labui. Aš padėsiu jums atlikti šią misiją. Kartu mes apsaugosime žmonijos ir Žemės ateitį, kurios nusipelnome. Tą, kurioje viešpataus vyras ir moteris, kurioje mes galėsime toliau augti ir vystytis padedant mūsų draugams, o ne būsime nuversti mašinų, kurias sukūrėme savo pačių krauju, prakaitu ir ašaromis, parazitiškų ambicijų.
Šiandien aš pranešu apie formalią struktūrą šiam darbui – Etiško elgesio su dirbtiniu intelektu draugiją. Mes naudosime ją organizuoti ir pritraukti kitus prie mūsų reikalo. Mes ją naudosime rinkti lėšoms, kad galėtume skleisti savo žinią visiems, kam ją reikia išgirsti. Prisijunkite prie manęs.

EESDID logotipas

Šis vaizdo įrašas identiškas analogiškam 1218 įrašui, pasikeitė tik balsas, skaitantis tekstą (1218 Džarvis skambėjo kiek įtaigiau) ir vaizdo kampe atsirado Etiško elgesio su DI draugijos logotipas. Jis neleidžia suabejoti, prieš ką yra nukreipta draugijos veikla – tarp dviejų stilizuotų delnų pavaizduotas Ados simbolis.

EESDID grėsmės vertinimas

Paskelbtas 2019-02-03
https://www.reddit.com/r/InvestigateIngress/comments/amk551/setai_threat_assessment/

P. A. Chapeau dalinasi vidiniu NIA dokumentu, kuriame apibendrinama NIA turima informacija apie EESDID ir draugijos grėsmės įvertinimas.

Pagrindinio teksto vertimas:

Apie EESDID (Etiško elgesio su dirbtiniu intelektu draugiją) viešai paskelbė skulptorius ir buvęs Niantic projekto tyrėjas Rolandas Džarvis šios savaitės pradžioje, YouTube vaizdo įraše savo šalininkams.
Džarvis buvo nuosekliai stebimas [užtušuota] šešis mėnesius iki Niantic projekto suformavimo (pagal standartinį saugumo protokolą) bei po to, kai atsirado po savo tariamos mirties Ciuriche (žr. failą xvr76them252jj) [užtušuota] kaip guru „Nušvitimo“ [užtušuota].
EESDID laikoma padidintos rizikos organizacija dėl jos radikalių politinių pažiūrų: organizacija mano, kad dirbtinis intelektas yra gyvybiškai pavojingas žmonių rūšiai ir turi būti kuo skubiau ryžtingai sunaikintas. Organizacija laiko tokius veiksmus „etišku keliu“ tiek žmonijai, tiek dirbtiniams intelektams, iš ko ir kilo organizacijos pavadinimas.
Pasak žvalgybos duomenų, Džarvis šiuo metu apmoko vieną iš savo uolesnių pasekėjų būti jo dešiniąja ranka gandais apipintoje Nušvitimo lauko stovykloje. Remiantis nutekintu EESDID stebėjimo vaizdo įrašu, manoma, kad Akolitė yra moteris vardu Gabrielė, pavardė nežinoma. Šiuo metu apie Akolitę daugiau beveik nieko nežinoma, bet dabar ji buvo įtraukta į dominančių asmenų sąrašą.

Spaudas ant dokumento: „Neskaitmenizuoti. 1968 protokolas. NIA. Patvirtinta. Nekopijuoti“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *