Kerės Gaosiongo interviu pratęsimas

Kadangi Kerės interviu Taivane buvo skirtas labai ribotas laikas ir nepavyko užduoti visų klausimų, ji sutiko į keletą jų atsakyti raštu dieną po anomalijos. Tekstas pateiktas interviu vaizdo įrašo aprašyme.

Vertimas:

Klausimas: Per Darsana Prime anomalija Niurnberge Date-Maru ėmė interviu iš dr. Devros Bogdanovič. Mūsų kolega klausė jos apie žinučių XM sraute šaltinį, referuodami į jūsų teiginius Lince. Ji atsakė, cituoju „Kerė yra labiau menininkė, ji nebūtinai tyrinėja moksliškąją XM pusę“. Ar jūs sutinkate su jos teiginiu? Ar norite kažkaip pakomentuoti?
Atsakymas: Semiotika, kaip tyrimų sritis, dažnai ginčijama „rimtesnių“ mokslininkų, nes semiotikai ne visada gali griežtai taikyti mokslinius metodus. Mes du Devra dažnai apie tai diskutuodavome, kai visi buvome toje pačioje laboratorijoje. Aš labai gerbiu jos ilgą mokslininkės karjerą, ir suprantu, ką ji bando pasakyti. Tam tikra prasme ji teisi: mane įtraukė į Niantic projektą dėl mano vizijų, o mano menas buvo labai naudingas aiškinantis ryšį tarp XM ir kūrybiškumo. Vis dėlto, lygiai kaip ir pažengusiems matematikams reikia iš pradžių įsivaizduoti rezultatą, o paskui jo siekti kliniškai tiksliai, taip ir stengiuosi vertinti savo piešinius kuo preciziškiau. Be to, aš gilinausi, į signalą, ateinantį per XM, o ne į pačią XM. Visada maniau, kad geriausiai galėsime suprasti Šeiperius per jų signalą. Ir kadangi mano specializacija yra simbolių interpretavimas, aš tyrinėjau tik šį aspektą.


Klausimas: Po šios anomalijos jūsų partneris, Enochas Dalbis, galėtų sugrįžti. Apie ką norėtumėte pirmiausiai su juo pasikalbėti?
Atsakymas: Rašau jums dieną po mūsų interviu… tiek daug atsitiko. Enochas negrįžo, dabar aišku, kad Nemesis jį „nužudė“ sutrikdydami jo rekursiją ir suskaldydami jį į XM šukes. Aš ką tik grįžau į savo laboratoriją ir peržiūrinėju XM šukes, kurias surinko agentai. Aš sužavėta – ir maloniai nustebinta – kad Enochui pavyko su manimi komunikuoti per muziką, nes kai jis XM šukėse, ir aš, žinoma, vis dar beprotiškai noriu jį pamatyti. Jei galėčiau atsakyti į jo žinutes, paklausčiau, ar jam viskas gerai. Aš pasiryžusi jį sugrąžinti ir esu nusiteikusi optimistiškai… Gavau slaptą užuominą, kaip galėčiau išjungti Nemesis rekursijos deaktyvavimą, ir tai teikia man vilties. Palinkėkite man sėkmės! Kai kitą kartą pamatysite mane, Enochas bus šalia manęs.


Klausimas: Per Cassandra Prime anomalijas jums pavyko sustabdyti civilizacijos sunaikinimo seką, ar to įvykio pasekmės vis dar tęsiasi? Ar jaučiatės kitokia po jo?
Atsakymas: Na, dabar aš priklausau Nušvitimo frakcijai ir esu skolinga agentams savo gyvybę. Todėl kad mes kartu išgelbėjome civilizaciją Lice, jie išgelbėjo mane. Aš ne tik jaučiuosi lyg būčiau nusimetusi sunkią naštą kai galvoju apie XM ir būtybes, slypinčias už jos, bet, jei pasirūpinsime Nemesis, mano nerimas dėl ateities virto palengvėjimu. Atsižvelgiant į tai, kad Nušvitimas laimėjo šį savaitgalį Gaosionge, jaučiuosi tikra, kad vėjai keičiasi ir mes esame savo svajonių aukso amžiaus prieangyje.


Klausimas: Ar pažytate agentą @jaicat, kuris kuria muziką pagal glifus? Manoma, kad @jaicat daro atvirkščią darbą negu Enochas, kaip manote, kaip šis priėjimas paveiks pasaulį?
Atsakymas: Aš jau kurį laiką stebėjau @jaicat darbą, bet mes susipažinome tik vakar. Negaliu pasakyti, kad pastebėjau didelį poveikį visam pasauliui, bet mane sužavėjo @jaicat pastangos.


Klausimas: Ko svarbiausia nepamiršti, bandant komunikuoti su nežinoma civilizacija?
Atsakymas: Pažinkite juos. Neteiskite jų. Kitaip tariant, surinkite kiekvieną komunikavimo elementą, kad jūsų imtis būtų pakankamai didelė. Tai sudaro šablonų kontekstą, kuriuos po to galima vertinti pagal jų panašumus ir skirtumus. Netaikykite savo pasaulio taisyklių nežinomos civilizacijos pasauliui; jis skiriasi nuo mūsų ir tame visas grožis.


Klausimas: Ar norite ką nors pasakyti abiejų frakcijų agentams visame pasaulyje?
Atsakymas: Ačiū, kad išgelbėjote mano gyvybę. Nesustokite!


Klausimas: Ar buvote ten, kai Enochas buvo suskaldytas į XM šukes? Ką apie tai manote? Kaip manote, kodėl tai jis buvo suskaldytas, o ne jūs?
Atsakymas: Po mūsų interviu agentai Gaosionge surado dokumentą, atskleidžiantį Nemesis planus pirmiausia užpulti Enochą. Aš turiu spėjimą kodėl „Requiem“ tai pasiūlė, bet nieko negaliu atskleisti, kol nepaseksiu savo turimos užuominos.

Beje, agentas @jaicat pasidalino įdomia detale iš pokalbio su Kere – ji pasisakė, kad jo muzika padėjo jai atgaivinti keletą prisiminimų iš 1218 visatos, ir pavadino ją „praeita“ visata.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *